İsrail ordusunun Twitter hesabından paylaşılan kadın fotoğrafı sosyal medyayı karıştırdı

Sosyal medya, İsrail ordusunun resmi Twitter hesabından paylaşılan bir kadın fotoğrafını konuşuyor. İsrail ordusu Hamas'ı suçlarken, sosyal medya kullanıcıları fotoğrafın altını Filistin yanlısı mesajlarla doldurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail ordusunun resmi Twitter hesabından bu sabah paylaşılan bir kadın fotoğrafı tartışma yarattı. İsrail ordusu Hamas'ı hesaplarını hacklemekle suçlarken, yüzlerce kullanıcı fotoğrafın altını "Filistin'i sömürgeleştirmeyi bırakın ve yeni bir şifre alın" ve "Seks harika ama Filistin'i sömürgeleştirmekten vazgeçmeyi denediniz mi?" gibi mesajlarla doldurdu.

'HAMAS KOMPLOSUNU ÇÖKERTTİK' İDDİASI

Bu sabah yerel saatle 10.30'da paylaşılan fotoğrafta hiçbir mesaj yer almazken, İsrail ordusunun yarım saat sonra gelen açıklamasında "Hamas, İsrail askerlerinin telefonlarını hacklemek için buradaki gibi fotoğrafları kullanarak sahte sosyal medya profilleri yarattı. Hamas'ın bilmediği şey şu ki, İsrail ordusu komplolarını fark etti, kötü yazılımın izini buldu ve Hamas'ın hacking sistemini çökertti" iddiasında bulunuldu.

'BOLLYWOOD SENARYOSU'

Ordu açıklamasının altında da tepkiler dinmedi. Yanıtların bazıları şöyle:

"Bir apartheid devleti olmaktan ne zaman vazgeçeceğinize dair bir açıklamanız var mı?"

"Ya da sadece 'Android telefonumda hesapları değiştirmeyi unuttum' deyip bu Bollywood senaryosunu uydurmak zorunda kalmazsınız."

"Bunu yazmanız 30 dakikanızı aldı, bahaneleri bırakın." (DIŞ HABERLER)