BM: Libya'da silah ambargosu deliniyor

BM'den Libya'daki silah ambargosunun uygulanması konusunda bir uyarı daha geldi. BM Özel Temsilcisi'nin yardımcısı Stephanie Williams, ambargonun kara, deniz ve havadan delindiğini söyleyerek, kararın uygulanması için yerinden izlenmesi ve hesap sorulması çağrısı yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Münih Güvenlik Konferansı’nın son gününde Berlin'deki Libya zirvesinin devamı niteliğinde bir konferans düzenlenirken, Birleşmiş Milletler'den (BM) silah ambargosu konusunda bir uyarı geldi. BM'nin Libya Özel Temsilcisi'nin yardımcısı Stephanie Williams, ambargonun kara, deniz ve havadan delindiğini söyledi.

'HESAP SORMA' ÇAĞRISI

Münih'te basın toplantısı düzenleyen Williams, "Silah ambargosu faydasız hale geldi, hepimizin devreye girmesi gerekiyor" dedi. BM yetkilisi, "Durum karmaşık çünkü kara, deniz ve havadan ihlaller var. İzlenmesi ve hesap sorulması gerekiyor" diye konuştu.

SUUDİ ARABİSTAN'DAN TÜRKİYE ELEŞTİRİSİ

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas ve Birleşmiş Milletler temsilcilerinin başkanlığında gerçekleştirilen konferansta, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Prens Faysal bin Ferhan'ın Türkiye'yi eleştirmesi de dikkat çekti. Suudi bakan, Alman haber ajansı dpa’ya açıklamasında “Şimdi de Türkiye tarafından Suriye’den gönderilen birlikler bölgeye geliyor. Tüm bunlar tabii ki durumun iyileşmesine hiçbir katkıda bulunmadığı gibi; daha da fazla istikrarsızlığa neden oluyor” ifadelerini kullandı. (DIŞ HABERLER, DW Türkçe)

Etiketler libya Türkiye BM