Lavrov: Türkiye'yle her konuda anlaşmak zorunda değiliz

Münih Güvenlik Konferansı'nda konuşan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, "Türkiye ile çok iyi ilişkilerimiz var ancak bu bizim her konuda anlaşacağımız anlamına gelmez. İki ülke ilişkilerinde her problemde tamamen anlaşma sağlanacak diye bir zorunluluk olmadığını düşünüyorum" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Almanya'da devam eden 56'ncı Münih Güvenlik Konferansı'nda Suriye'deki kriz ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye ve Rusya'nın birbiriyle her konuda anlaşmak zorunda olmadığını söyleyen Lavrov, "Türkiye ile çok iyi ilişkilerimiz var ancak bu bizim her konuda anlaşacağımız anlamına gelmez. İki ülke ilişkilerinde her problemde tamamen anlaşma sağlanacak diye bir zorunluluk olmadığını düşünüyorum" diye konuştu.

Suriye'nin toprak bütünlüğü için Türkiye ve İran ile çalıştıklarını anlatan Lavrov, Suriye'nin geleceğini Suriye halkının kendisinin tayin etmesi gerektiğini belirtti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüştüklerini dile getiren Lavrov, ateşkes konusu dahil Suriye'de Türkiye ile yaptıkları bütün anlaşmaların uygulanmasını ele aldıklarını ifade etti.

Lavrov, "İdlib'deki anlaşmaların uygulanmasına yol bulmak amacıyla Rusya ile Türkiye arasında uzmanlar, diplomatlar, askerler ve istihbaratçılar seviyesinde temaslar sürüyor. Sıradaki temas gelecek hafta olacak" ifadelerini kullandı. (MÜNİH/AA)