25 yıl önce plajda kaybettiği kaseti sergide buldu

Stella Wedell, 12 yaşında kaybettiği kaseti buldu. Kaset, bir sergide karşısına çıktı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Stella Wedell isimli kadın, 25 yıl önce bir deniz kıyısında kaybettiği karışık kasetiyle 25 yıl sonra bir araya geldi. 25 yıl önce gittiği bir deniz tatilinde kasetini kaybeden Wedell, kasetini kaybettiği İspanya'ya gittiğinde 12 yaşındaydı.

Kaset çalarıyla dinlemek için hazırladığı karışık kasetin Pet Shop Boys, Shaggy, Bob Marley gibi isimlerin şarkılarından oluşuyor. Berlinli Wedell, kasetini ya Mayorca ya da Costa Brava'da kaybettiğini söylüyor.

Wedell, 25 yıl önce kaybettiği karışık kasetiyle Mandy Barker'ın sergisinde karşılaştı. Deniz ve okyanuslardan topladığı plastik atıkları kullanan Marker, kaseti Playa de Barlovento sahilinde bulduğunu, daha sonra kasetin çalınabilir duruma getirmek için restore ettirdiğini söyledi.

Kasetin sahibi Wedell, "Sergideki kasetin şarkı listesine bakarken bana çok tanıdık geldi. Fotoğrafını çektikten sonra eve gidip o zamanlar çıkarttığım bir kopyasıyla karşılaştırdım" dedi. Sanatçı Barker ise "Stella'nın sergime gelip kasetini tanıması çok ilginçti" ifadelerini kullandı.

Bir denizbiyoloğu olan Profesör Richard Thompson, "Bu, plastik kirliliğini sorunun çok güzel bir örneği. Kasetin denizde ne kadar süre kaldığını tam olarak söylemek zor, ancak bu kadar sağlam kalması plastiğin denizlere verebileceği zararı gösteriyor" dedi. (DIŞ HABERLER)

Etiketler kaset 12 25