Londra'da turistik noktalara terör saldırısı planlayan adam suçlu bulundu

Londra'da daha önce terör suçlamalarından beraat eden Mohiussunnath Chowdhury, Londra'da turistik noktalara ve Onur Yürüyüşü'ne saldırı planlamaktan suçlu bulundu. Chowdhury'nin saldırı öncesi hazırlığını gizli polislerin ortaya çıkardığı belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Buckingham Sarayı'nda 2018 yılında bir metre uzunluğundaki bir samuray kılıcıyla yakalandıktan sonra terör suçlamasından beraat eden 28 yaşındaki Mohiussunnath Chowdhury, Londra'da Onur Yürüyüşü de dahil olmak üzere Madame Tussauds müzesi gibi turistik noktalara saldırı planlamaktan suçlu bulundu.

Eski Uber şoförü olan Chowdhury'nin, saldırıya hazırlık için bıçak ve kılıç satın alarak, yakın dövüş eğitimine başladığı ortaya çıkarıldı. Woolwich Kraliyet Mahkemesi’nde görülen duruşmanın öncesinde, Chowdhury'yi takip eden gizli polislerin, saldırı planını ortaya çıkardığı belirtildi.

Chowdhury'nin duruşmada 'bir cihatçı için eşcinsellere saldırmanın helal olduğunu' söylediği aktarıldı. Başta 'Remembrance Sunday' olarak bilinen anma gününe saldırmayı planladığını itiraf eden sanık, güvenlik önlemlerinin sıkılığı nedeniyle Onur Yürüyüşü’nü seçtiğini söyledi. Onur Yürüyüşü’nden, 'yürüyen ve bayrak sallayan binlerce homo' olarak bahseden Chowdury, 'böyle yürüdükçe bir cihatçı tarafından öldürülmeyi hak ediyorlar' dedi.

Chowdury, terör saldırısı hazırlanmak, terörist yayın bulundurmak ve terör saldırısı için bilgi toplamaktan suçlu bulundu. Mahkeme, planlarından haberdar olduğu halde polise bilgi vermeyen kız kardeşini de suçlu buldu. Chowdury, geçtiğimiz yıl Londra Onur Yürüyüşü’ne günler kala gözaltına alınmıştı.

Haberin aslı Pinknews sitesinde yayınlanmıştır. (Çeviren: Tunca Özlen)