Kremlin: Büyükelçimizi korumak adına Türkiye'nin gereken önlemleri aldığından şüphemiz yok

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Aleksey Yerhov, 'Türkiye'de doğrudan tehditler aldığını' söyledikten sonra, Türkiye Dışişleri Bakanlığı'ndan bir yetkili 'gereken önlemlerin alındığını' belirtmişti. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov da, "Türkiye’nin, Rus kurumlarının güvenliği sağlamak adına gereken tüm önlemleri aldığından şüphemiz yok" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Ankara Büyükelçisi Aleksey Yerhov'un, İdlib'de gerilimin arttığı bu dönemde kendisine tehditler yöneltildiğini söylemesine ilişkin olarak, “Türk tarafının Rus Büyükelçi’nin güvenliğini sağlamak adına gereken tüm önlemleri aldığından şüphemiz yok” açıklamasını yaptı.

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Aleksey Yerhov, 'İdlib'de gerilimin tırmandığı bu dönemde Türkiye'de doğrudan tehditler aldığını söylemiş', Türkiye Dışişleri Bakanlığı'ndan bir yetkili ise 'Rus diplomatların güvenliği için tüm önlemleri aldığını' söylemişti.

Peskov'a, Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Aleksey Yerhov'un açıklamaları hakkında ne düşündüğü soruldu. Peskov, "Türk tarafının, hem Viyana Sözleşmesi hem de ilişkilerimizin ruhuna uygun olarak, Rus Büyükelçi'nin (Aleksey Yerhov), buradaki Rus şirketlerinin çalışanlarından her birinin ve Türkiye’de bulunan Rus kurumlarının güvenliği sağlamak adına gereken tüm önlemleri aldığından şüphemiz yok" dedi.

RUSYA'DAN TÜRKİYE'YE GELEN TURİSTLERİN DURUMU KONUŞULDU 

Bunun yanında, Kremlin Sözcüsü Peskov'a, 'Rus turistlerin şu dönemde Türkiye'yi ziyaret etmeyi tercih etmemeleri yönünde bir tavsiyede bulunup bulunmayacakları ya da bu yönde bir kısıtlama getirilip getirilmeyeceği' sorusu da yöneltildi. Peskov bu soruya, "Bu, Dışişleri Bakanlığı'na sorulması gereken bir soru, onlara sormanızı tavsiye ederim. Ancak şimdilik buna ilişkin bir işaret yok" cevabını verdi.

‘Kremlin, Rusya ve Türkiye'nin bir çatışmanın eşiğinde olduğunu düşünüyor mu?’ sorusu karşısındaysa Peskov şu yanıtı verdi: “İdlib'de durum bu derece gerginken biz de Türkiye ile sıkı temas içerisindeyiz. Üstelik bu temaslar çeşitli seviyelerde gerçekleştirilmekte. Devlet başkanlarımız iletişim halinde, bu hafta içerisinde telefon görüşmeleri oldu. Askeri yetkililerimiz de temas halinde. Bir yandan da uzman seviyesinde heyetlerimiz birbirine ziyaretlerde bulunuyor.” (Kaynak: Sputnik)