Suriye Genelkurmay Başkanlığı: Türkiye'ye yanıt vermeye hazırız

Suriye Genelkurmay Başkanlığı, Türkiye'nin Suriye ordusunun İdlib'de ilerlediği bir dönemde askeri yığınak yapmasına tepki gösterdi. Türkiye'nin 'terörist grupların çöküşünü engellemeye çalışmakla' suçlandığı açıklamada, "Türk işgalinin saldırılarına yanıt vermeye, ülke ve halkının güvenliğini savunmaya hazırız" denildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Suriye Genelkurmay Başkanlığı, İdlib'de Türkiye'yle tırmanan gerilime ilişkin açıklamasında "Türkiye'nin saldırılarına yanıt vermeye hazırız" ifadelerini kullandı. Açıklamada, Türkiye'nin İdlib'deki askeri adımlarının uluslararası hukuk ihlal ettiği belirtildi.

Suriye devlet ajansı SANA'da yayımlanan açıklamada Türkiye askeri yığınak yaparak 'Suriye ordusunun İdlib ve Halep'teki ilerleyişini durdurup terörist grupların çöküşünü engellemeye çalışmakla' suçlandı. Bu durumun egemenlik ve uluslararası hukuk ihlali olduğu belirtilen açıklamada, "Silahlı Kuvvetler anayasal ve ulusal görevlerini yerine getirmeye devam edecektir. Türk işgalinin saldırılarına yanıt vermeye, ülke ve halkının güvenliğini savunmaya hazırdır" denildi.

Suriye Dışişleri Bakanlığı da dün Türkiye'ye sert eleştiriler yönelten bir açıklama yapmıştı. O açıklamada da Türkiye, 'İdlib'de terörist grupların düşüşünü engellemeye çalışmakla' suçlanmıştı. (DIŞ HABERLER)

Şam'dan İdlib açıklaması: Türkiye'nin topraklarımızdaki varlığını reddediyoruzŞam'dan İdlib açıklaması: Türkiye'nin topraklarımızdaki varlığını reddediyoruz

İdlib'de Suriye helikopteri düşürüldüİdlib'de Suriye helikopteri düşürüldü

Rusya: İdlib'de Suriye ordusunu hedef alan saldırılar son bulmalıRusya: İdlib'de Suriye ordusunu hedef alan saldırılar son bulmalı

Suriye'ye büyük askeri sevkiyatSuriye'ye büyük askeri sevkiyat

Rusya: Türkiye Haseke'deki devriyeye katılmadıRusya: Türkiye Haseke'deki devriyeye katılmadı

Reuters: Türkiye'yle Rusya İdlib için anlaşamadıReuters: Türkiye'yle Rusya İdlib için anlaşamadı

Suriye ordusu Halep-Şam karayolunda kontrolü sağladıSuriye ordusu Halep-Şam karayolunda kontrolü sağladı

MSB: İdlib'de beş şehit var, beş asker yaralıMSB: İdlib'de beş şehit var, beş asker yaralı