Kürdistan'dan kaçan tartışmalı din adamı Suudi Arabistan'da tutuklandı

Kendisini 'şifacı' olarak tanıtan ve Kürdistan Bölgesel Yönetimi hakkında tutuklama kararı çıkarınca Suudi Arabistan'a giden din adamı Mala Ali Kürdistani Medine'de tutuklandı. Mala Ali Kürdistani, halkı kandırmakla suçlanıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nde hakkında tutuklama kararı bulunan tartışmalı din adamı Molla Ali Kalak, Suudi Arabistan'ın Medine kentinde tutuklandı. 'Mala Ali Kürdistani' adıyla tanınan din adamının, 10 yıldır gözleri görmeyen bir kişiyi iyileştirdiğini iddia ettikten sonra Suudi yetkililer tarafından tutuklandığı açıklandı.

Suudi Arabistan'dan yapılan açıklamada, Mala Ali Kürdistani kendisini şifacı olarak tanıtabilmek için 'Pakistan'dan adam getirip onları iyileştiriyor gibi yapmakla' suçlandı.

Mala Ali Kürdistani, Irak'ta yayınladığı videolar nedeniyle tartışma yaratmıştı. Erbil'e 40 kilometre mesafedeki memleketi Kalak'ta işlettiği 'şifa merkezi' kapatılan din adamı hakkında Kürdistan mahkemelerinin aldığı bir dizi tutuklama kararı da bulunuyor. Mala Ali Kürdistani, bu gelişmelerin üzerine Kürdistan Bölgesi'ni terk ettiğini ve Suudi Arabistan'a yerleşeceğini açıklamıştı.

Molla Ali, 2017 yılında da ABD Başkanı Donald Trump'ın 'içine şeytan kaçtığını' öne sürüp, ayak topuklarına vurarak onu iyileştirebileceğini söyleyince uluslararası basında haber olmuştu. (DIŞ HABERLER)