ABD Haseke'de Suriye ordusuna saldırdı

Suriye'de gözlerin İdlib'e çevrildiği bir dönemde, ABD'nin ülkenin kuzeydoğusundaki Haseke'de Suriye ordusuna ait iki noktaya hava saldırısı düzenlediği haberi geldi. Saldırıların, Suriye ordusunun ABD askerlerini bir kontrol noktasından geçirmemesi ve bu sırada toplanan göstericilerin Amerikan askerlerine saldırması sonrası düzenlendiği belirtildi. Uluslararası koalisyon ise kontrol noktasında ateş açıldığını doğruladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Suriye'de gözlerin İdlib'deki Ankara-Şam-Moskova gerilimine çevrildiği bir dönemde, ABD'nin ülkenin kuzeydoğusunda Suriye ordusuna saldırdığı belirtiliyor. Gerilim, Türkiye'nin Ekim 2019'daki harekâtının ardından dengelerin değiştiği, Rus, Amerikan, Suriye ve Türk askerlerinin farklı noktalarda devriyeler yaptığı bölgede yaşandı.

SANA: BİR SİVİL ÖLDÜ, BİR SİVİL YARALANDI

Anadolu Ajansı (AA), Şam yanlısı protestocuların Amerikan askerlerini bir kontrol noktasından geçirmemesi sonrası ABD savaş uçaklarının Haseke'de Suriye ordusuna ait iki askeri noktayı vurduğunu duyurdu. Suriye devlet ajansı SANA ise Haseke'nin doğusunda yaşanan olayda, dört araçlık Amerikan konvoyunun Suriye ordusu tarafından engellendiğini ve bu sırada toplanan sivillerin ABD askerlerine taş attığını yazdı. SANA'daki habere göre, ABD ordusunun karşı ateşinde bir sivil öldü, bir sivil de yaralandı.

Olayın ardından, Haseke'deki Tel Beyder üssünden havalanan iki Amerikan savaş uçağının, Hırbet Ammo bölgesinde Suriye ordusunun iki askeri noktasına saldırı düzenlediği belirtildi.

ABD ATEŞ AÇILDIĞINI DOĞRULADI

Suriye'de ABD liderliğinde faaliyet gösteren uluslararası koalisyondan yapılan açıklamadaysa, bir kontrol noktasında Amerikan askerlerine hafif silahlarla ateş açıldığı, bu ateşe karşılık verildiği belirtildi. Durumun sakinleştiği ve devriye gücünün üssüne geri döndüğü bilgisi verilen açıklamada, AA'nın duyurduğu hava saldırısına ilişkin bir ifade yer almadı. (AA, SANA, Reuters)