Ünlü piyanistin 150 bin sterlinlik piyanosu taşınırken kırıldı

Kanadalı piyanist Angela Hewitt'in 150 bin pound (1 milyon 167 bin 553 TL) değerindeki piyanosunu nakliyeciler düşürdü. Hewitt, türünün tek örneği olan Fazioli marka, el yapımı piyanosu için "Umarım şu an piyano cennetindedir" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kanadalı piyano virtüözü Angela Hewitt'in 150 bin sterlin (1 milyon 167 bin 553) değerindeki piyanosu, taşınma esnasında nakliyeciler tarafından düşürüldü ve kırıldı. Hewitt, kendisini derinden etkileyen bu durumu takipçileriyle ancak 10 gün sonra paylaşabildiğini dile getirdi.

'UMARIM PİYANO CENNETİNDEDİR'

Hewitt, Facebook paylaşımında dört pedalıyla türünün tek örneği olan 150 bin sterlinlik F278 model Fazioli marka piyanosunun 'harap' olduğunu açıkladı. 590 kilogramlık piyano, Hewitt'in Berlin'de bir müzik stüdyosunda Beethoven’ın eserlerini kaydetmesinden sonra taşınma esnasında düşürüldü. Hewitt "Umarım piyanom şu an piyano cennetindedir" dedi.

'SANKİ BİR UZVUMU KAYBETTİM'

Fazioli markasının sahibi Paolo Fazioli, 150 bin pounda değerindeki piyanonun 'kurtarılamaz' olduğunu söyledi. The Guardian tarafından 'günümüzün en başarılı Bach yorumcusu' olarak tanımlanan Hewitt sözlerine şöyle devam etti: "Bu piyanoya bayılıyordum. Benim en yakın arkadaşım ve yoldaşımdı."

Londra'da Fazioli marka piyanoların tedarikinden sorumlu ve daha önce Daniil Trifonov ve Herbie Hancock gibi piyanistlerle de çalışmış olan Terence Lewis, olayı 'bir uzvunu kaybetmek' diyerek tanımladı. Jaques Samuel Pianos'un Lewis, "Fazioli markalı piyanolar el yapımı ve 150 yıl ömürleri var" dedi. (DIŞ HABERLER)