Demokratlar oylarını dört günde sayabildi

ABD'de 3 Şubat'ta düzenlenen Demokrat Parti ön seçimlerinin sonuçları dört gün sonra açıklayabildi. Pete Buttigieg ve Bernie Sanders yüzde 0.1 farkla başa baş bir sonuç elde ederken, Ulusal Demokrat Komite Başkanı Tom Perez seçim sonuçlarının gözden geçirilmesini istedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'nin Iowa eylaletinde düzenlenen Demokrat Parti ön seçimlerinde, Bernie Sanders ve Pete Buttigieg seçimi yüzde 0,1 oy farkıyla başa baş tamamladı. Yetkililer, seçim sonuçlarını gecikmesini oy saymak için kullanılan mobil uygulamaya bağlıyor.

Vermont Senatörü Bernie Sanders yüzde 26,1 oy alırken, eski South Bend Belediye Başkanı Pete Buttigieg'in yüzde 26,2 oy aldığı açıklandı. Massachusetts Senatörü Elizabeth Warren, yüzde 18'le üçüncü, eski ABD başkan yardımcısı Joe Biden ise yüzde 15,8 ile dördüncü oldu.

Ulusal Demokrat Komite Başkanı Tom Perez ise oyların tekrar sayılmasını ve gözden geçirilmesini talep etti. Bir sonraki ön seçimler 11 Şubat'ta New Hempshire'de düzenlenecek.

AP haber ajansı, seçim sonuçlarının 'kazananı ilan edemeyecek kadar birbirine yakın' olduğunu söylerken, oyların yüzde yüzünün açıklanmasının ardından Pete Buttigieg, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "Buraya ilk geldiğimde, çok az insan beni tanıyordu veya ismimi nasıl telaffuz edileceğini bilmiyordu. Ancak şimdi, Iowa'da kazandık" ifadelerini kullandı. (DIŞ HABERLER)