Midilli'de polis eylem yapan göçmenlere saldırdı

Yunanistan'ın Midilli adasındaki Kara Tepe kampından başkente yürümek isteyen göçmenlere polis göz yaşartıcı gaz sıktı. Protestocuların çoğunlukla kadın ve çocuklardan oluştuğu aktarıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Midilli adasındaki göçmen kampında yaşam koşullarını protesto eden göçmenlere Yunan polisi saldırdı. Midilli'deki Kara Tepe kampı yakınlarında meydana gelen olayda, polis protestoculara göz yaşartıcı gaz sıktı.

Adanın başkenti Midilli'ye yaklaşık olarak üç kilometre uzaklıktaki Kara Tepe kampından çıkan yüzlerce göçmen, başkente yürümek istedi. Ellerinde 'özgürlük' yazan pankartlarla yürüyen göçmenlere polis saldırdı. Reuters ajansı, protestocuların çoğunlukla kadın ve çocuklardan oluştuğunu aktardı.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği'ne göre, geçen yıl 3 bin 500'ü çocuk olmak üzere 74 binden fazla göçmen Yunanistan'a gitti. Göçmenlerin çoğu, Türkiye üzerinden gittikleri Midili, Samos ve Sakız adalarındaki kamplarda kalıyor.

Yunanistan'da geçtiğimiz temmuz ayında iktidara gelen sağcı hükümet, göçmen kamplarının kapatılacağını açıklamıştı. Midilli'deki 2 bin 800 kişilik olan kapasitesinin en az beş kat üzerinde göçmen barındıran Moria da, kapatılması planlanan kamplar arasında.

YUNANİSTAN'DAN 'YÜZEN BARİKAT'

Geçen hafta Yunanistan'daki sağcı Miçotakis hükümeti, Ege Denizi üzerinden gelen göçmenleri engellemek için 'yüzen bir barikat' kurmak istediğini açıklamıştı. Göçmenlerin Türkiye'den Ege Denizi üzerinden Yunanistan'a gelmesini engellemek için Midilli yakınlarında bir bariyer kurulacağı ifade edilmişti. İki kilometre uzunluğunda ve denizden 50 santimetre yükseklikteki bariyerin 'mülteci akınını engellemek için' yapılacağı belirtilmişti. Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Panagiotopoulos, bunun 'doğal bir bariyer' olacağını savunmuştu. (DIŞ HABERLER)