İtalya: Korona virüsünün DNA dizilimini ayrıştırmayı başardık

İtalya, korona virüsünün DNA dizilimini ayrıştırdıklarını ve çalışmayla ilgili bilgilerin tüm ülkelerin erişimine açık olduğunu duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İtalya'nın başkenti Roma'da bir hastane, korona virüsünün DNA dizilimini ayrıştırmayı başardığını açıkladı. İtalyan bilim insanları elde ettikleri tüm bilgilerin, Çin başta olmak üzere diğer ülkeler dahil korona virüsüyle mücadele eden açan her kesime açık olduğunu duyurdu.

Euronews'in haberine göre, Lazzaro Spallanzani Ulusal Hastalık Enstütüsü'nü ziyaret eden İtalya Sağlık Bakanı Roberto Speranza, virüsü izole etmenin hastalığın araştırılması açısından önemli olduğunu söyledi.

Speranza, "Bu sayede hastalığı daha iyi anlayarak yayılmasını önlemek için daha etkili önlemler alabileceğiz. Ayrıca bu durum bir takım deneyler yapmamıza imkan da sağlayacak" dedi. Speranza, virüsle ilgili elde edilen tüm bilgi ve görsellerin uluslararası kamuoyunun hizmetine açık olduğunu belirtti.

Öte yandan Çin'in Macau Özerk Yönetimi'nde bulunan Macau Üniversitesi de, korona virüsünün hızlı bir şekilde tespit edilmesini sağlayan bir test aygıtı geliştirdiğini açıkladı. Patenti alınan aygıtın 30 dakika içerisinde enfekte olan bir hastayı tespit edebildiği belirtiliyor.

Tayland'daki koronoavirüs tedavisi umut verdiTayland'daki koronoavirüs tedavisi umut verdi

DSÖ yanıtladı: Korona virüsü ile ilgili en merak edilen sorularDSÖ yanıtladı: Korona virüsü ile ilgili en merak edilen sorular

Virüsten ölenlerin sayısı SARS'ı geçtiVirüsten ölenlerin sayısı SARS'ı geçti