Suriye ordusu kilit önemdeki Sarakib'e ilerliyor

İdlib'in güneyinde farklı kollardan başlattığı operasyonu sürdüren Suriye ordusu, Maarat El Numan'ın ardından kilit önem taşıyan bir kasabayı daha çevreledi. Ordu birlikleri, Sarakib kentinin 10 kilometre güneyinde, iki kritik karayolunun kesiştiği yerde bulunan bazı yerleşimlerin kontrolünü ele geçirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İdlib'deki operasyonu sürdüren Suriye hükümet güçlerinin, kilit öneme sahip Sarakib kentinin 10 kilometre güneyinde, M4 ve M5 uluslararası karayollarının kesiştiği yerde bulunan bazı yerleşimlerin kontrolünü ele geçirdiği, askeri birliklerin kuzeydoğudan da kente doğru ilerledikleri belirtildi. Sham FM radyosunun haberinde, "Suriye hükümet ordusuna bağlı birlikler, terörist gruplarla şiddetli çatışmaların ardından Sarakib’in güneybatısında yer alan Dadih ve Kafr-Battıh köylerini kurtardı. Ayrıca Sarakib’in güneybatısında bulunan Zakkar kenti de kurtarıldı” ifadelerine yer verildi.

Habere göre ele geçirilen yerleşimler, M4 (Lazkiye-Halep) ve M5 (Şam-Halep) uluslararası karayollarının kesiştiği yerde bulunduğu için stratejik öneme sahip olan Sarakib’in 10 kilometre uzağında yer alıyor. Aynı zamanda ordu birlikleri, Halep’in güneybatısındaki köyleri ele geçirerek kuzeydoğudan kente doğru ilerliyor. Suriyeli askerler dün Hümeyra ve Halsa yerleşimlerini, bugünse Zeytan köyünü ele geçirdi. Askerler bu şekilde M5 karayoluna doğru ilerliyor ve şu anda Sarakib’in yaklaşık 30 kilometre kuzeyinde bulunuyor.

Suriye ordusu, silahlı grupların ateşkes ihlallerini gerekçe göstererek İdlib'in güneyindeki operasyonlarını yeniden başlatmıştı. (Sputnik)

Etiketler Suriye İdlib Sarakip