Brexit'ten sıkılanlar için Brexitsiz haber bülteni

İngiltere'de insanlar Brexit'ten sıkıldığı için haberleri dinlememeye başladı. Sky News, içinde Brexit'le ilgili haberlerin geçmeyeceği 3 saatlik yeni bir haber bülteni yayınına başlamaya karar verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden çıkışı (Brexit) tam bir yılan hikayesine döndü. İngiliz halkı 3 seneyi aşkın bir süredir Brexit ile yatıyor, Brexit ile kalkıyor. Ülkede neredeyse her konunun ucu Brexit’e çıkıyor.

Oxford Üniversitesi Reuters Gazetecilik Araştırmaları Enstitüsü’nün yaptığı araştırmaya göre İngiltere’de halkın üçte birinden fazlası Brexit haberlerinden sıkıldığı için haber kanallarını izlemek istemiyorlar. İşte bu duruma alternatif üretmek isteyen İngiliz Sky News kanalı Brexit içermeyen haber bülteni yayınlama kararı aldı. Haberlerde hiç bir şekilde Brexit işlenmeyecek.

Sky News Başkanı John Ryley “Brexit içermeyen Sky News” bu haberlerden sıkılanlara alternatif sunacağını söyledi. Ryley, Brexit tarihi bir olay olduğuna dikkat çekerek bültenlerinde bunu geniş şekilde işlemeye devam edeceklerini ancak bundan sıkılanlara da farklı bir içerik üretmek istediklerini bildirdi. Yeni kanal ise Brexit’ten bunalanlar için bir çıkış olacak.

Brexit’siz haber kanalı hafta içi 17.00-20.00 saatleri arasında ücretli Sky platformunda yayın yapacak. (Kaynak: euronews)