Kelepçeli zanlıya yedi kurşun infial yarattı

ABD'de bir polis, trafik kazası nedeniyle gözaltına alınıp kelepçelenen bir zanlıyı devriye aracının içinde yedi el ateş ederek öldürdü. Cinayet büyük tepki çekti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'de alkollü araç kullanırken trafik kazası yapan bir zanlı, kelepçelenerek gözaltına alınıp götürüldüğü polis aracında bir polis tarafından yedi kurşunla öldürüldü. Polis hakkında cinayet soruşturması açılırken, zanlının öfkeli ailesi de mahkemeye gidecek.

ABD'de infial yaratan cinayet, Maryland eyaletinde hafta başında yaşandı. 43 yaşındaki William Green, birden fazla arabaya çarpmış ve polis tarafından alkollü olduğu tespit edilmişti. Kelepçelenerek gözaltına alındı ve devriye aracının ön koltuğuna oturtuldu. Olay yerindeki polisler bu sırada, bir uyuşturucu uzmanının gelip alkol testi yapmasını bekliyordu.

Ancak polislerden biri araca gitti; kısa süre içinde de silah sesleri geldi. 10 yıldır polis olan Michael Owen, zanlıya yedi el ateş etmişti. İki çocuk babası olan Green olay yerinde müdahale sonrası hastaneye götürüldü ama kurtarılamadı.

Green'e kelepçeli olmasına rağmen yedi el ateş açan Owen'ın fotoğrafı emniyet tarafından paylaşıldı.

Şimdi, Owen'ın elleri arkadan kelepçeli olarak araçta oturan Green'e niçin ateş ettiği araştırılıyor. Açığa alınan polis hakkında cinayet soruşturması açılırken, Owen'ın ateş açma sebebi kamuoyuna açıklanmış değil. Emniyet müdürü Hank Stawinski olayla ilgili açıklamasında "Bunun bir suç olduğuna kanaat getirdim. Bu, hiçbir koşul altında kabul edilebilir bir sonuç değil" dedi. Owen'ın gözaltında olduğu da açıklandı.

'HİÇBİR HAKLI GEREKÇESİ OLAMAZ'

Green'in bu şekilde öldürülmesi, siyahların hakları için mücadele eden insan hakları savunucularını ayaklandırmış durumda. Amerikan Sivil Haklar Birliği'nin Marylan şubesinden yapılan açıklamada, "Kelepçeli birisine, hem de bir devriye arabasının içinde, bir polis tarafından birden fazla defa ateş edilmesinin hiçbir gerekçesi olamaz" denildi. Açıklamada, bölge polisinin üzerlerinde kamera olmamasının kabul edilemez olduğu belirtilirken, Amerikan polisinin 'ırkçılık kültürü' suçlaması nedeniyle zaten Adalet Bakanlığı tarafından soruşturulmakta olduğuna da dikkat çekildi.

AİLE ADALET ARAYACAK

Green'in ailesi ise mahkemeye gitmeye hazırlanıyor. Kuzeni, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Kuzenimi öldürdüler. Kelepçeli ve emniyet kemeri takılı birisine nasıl birkaç el ateş edebilirsiniz? Bütün polisler kötü değildir ama onlar kötüydü. Adalet için son nefesimi verene kadar mücadele edeceğim" dedi. (DIŞ HABERLER)