Cinsel saldırı davası konusunda muhabirini ateşe atan Washington Post'a tepki yağıyor

Washington Post gazetesi, Kobe Bryant'ın cinsel saldırı davasını hatırlatınca sosyal medyadan tepki çeken muhabirini idari izne çıkarma kararı nedeniyle tepki çekti. Gazete, muhabirini koruyamayarak tehlikeli bir emsal yaratmakla suçlanıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kobe Bryant’ın hayatını kaybettiği helikopter kazasından birkaç saat sonra ünlü basketbolcunun geçmişte tecavüzle suçlandığını hatırlatan muhabirine zorunlu izin veren Washington Post gazetesi tepki çekti. Gazete, Bryant'a yönelik cinsel saldırı davası hakkında mesaj atıp tehdit edilince zorunlu izne çıkarılan muhabiri Felicia Sonmez'e davranışı nedeniyle eleştiriliyor.

Sonmez, kazadan sonra Twitter hesabından 2016 yılında ‘Kobe Bryant’ın rahatsız edici tecavüz davası: DNA kanıtları, davacının hikâyesi ve yarım bir itiraf’ başlıklı haberin linkini paylaşmıştı. Tweet pek çok kişi tarafından paylaşılsa da birçok kullanıcı "Sen nasıl bir insansın”, “İğrençsin”, gibi tepkiler göstermişti. Washington Post da, muhabiri idari izne çıkarma kararı almıştı.

KENDİ MEDYA ELEŞTİRMENİ TEPKİ GÖSTERDİ

Gazetenin bu tavrı, kendi köşe yazarları dahil, Amerikan basınının tepkisini çekti. Washington Post'un kendi medya eleştirmeni Erik Wemple, Sonmez'in kurumdan uzaklaştırılmasını 'yanlış yönlendirilmiş bir karar' olarak niteledi.

'HABER KURULUŞLARI MUHABİRLERİNİ KORUMALI'

New York dergisinin Washington muhabiri Olivia Nuzzi, "Haber kuruluşları muhabirlerini korumalı; güruhlara boyun eğmemeli. Washington Post sadece Sonmez'i yüzüstü bırakmakla kalmadı, tehlikeli bir emsal yarattı" tepkisini gösterdi.

Washington Post Sendikası da, yazılı bir açıklamayla Sonmez'e arka çıktı. "Felicia, aralarında ev adresinin verildiği tehditlerin de bulunduğu şiddet içerikli mesajlarla yağmura tutuldu" denilen açıklamada, "Washington Post ise muhabirini istismardan korumak ve desteklemek yerine, yazı işleri müdürleri sosyal medya politikasını ihlal edip etmediğini değerlendirirken onu idari izne çıkardı" ifadeleri kullanıldı. (DIŞ HABERLER)

Kobe Bryant'ın cinsel saldırı davasını hatırlatan muhabir izne çıkarıldıKobe Bryant'ın cinsel saldırı davasını hatırlatan muhabir izne çıkarıldı