'Mambacita': Kadın basketbolunda yıldız olacaktı

Efsanevi basketbol oyuncusu Kobe Bryant'ın helikopter kazasında kendisiyle birlikte ölen 13 yaşındaki kızı Gianna da gelecek vaat eden bir basketbolcuydu. Gianna, babasının 'Black Mamba' lakabına atıfla 'Mambacita' (küçük mamba) olarak anılıyordu. Baba-kızın ölümünden sonra, basketbol sevgisini paylaştıkları görüntüler sosyal medyada viral oldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Tüm zamanların en iyi basketbol oyuncularından biri sayılan Kobe Bryant ile 13 yaşındaki kızı Gianna Maria'nın helikopter kazasında ölümünün ardından, baba-kızın yakın ilişkisine dair ayrıntılar dünyayı gözyaşlarına boğdu.

GİGİ'NİN MAÇINA GİDİYORLARDI

Gelecekte babası gibi bir basketbol yıldızı olması beklenen Gianna, Kobe Bryant'ın lakabı 'Kara Mamba'ya (Black Mamba) atıfla 'mambacita' (küçük mamba) olarak anılıyor. Helikopter düştüğünde de ikili, Bryant'ın sahip olduğu Mamba Akademi'de, Gianna'nın babasının koçluğunda çıkacağı bir maça gitmekteydi.

'BASKETBOLU BANA YENİDEN SEVDİRDİ'

20 yıllık kariyerin ardından 2016'da jübile yapan Kobe Bryant, basketbola olan tutkusunun kızı sayesinde yeniden alevlendiğini söylemişti. People dergisine konuşan Bryant, "Gigi basketbol oynamaya başlamadan önce maçları pek izlemiyordum ama şimdi her gece izliyoruz. Çok eğleniyoruz çünkü oyunu ilk kez onun gözlerinden görüyorum" demişti.

Kızına 'bir NBA şampiyonu olarak değil, baba olarak koçluk yaptığını' söyleyen Bryant, birlikte basketbol oynadıkları anları sık sık sosyal medyadan paylaşıyordu.

VİRAL OLAN GÖRÜNTÜ

Bryant'ın, sık sık birlikte gittikleri NBA maçlarından birinde Gianna'ya taktikleri anlattığı görüntüler de ikilinin ölümünün ardından sosyal medyada viral oldu.

'MİRASIMI SÜRDÜRME İŞİ GIANNA'DA'

Bryant, ünlü sunucu Jimmy Kimmel'ın sohbet programına katıldığı 2018'de de, kızını mirasçısı olarak gördüğünü, erkek çocuğu olmasını söyleyen hayranlarına da bu şekilde yanıt verdiğini anlatmıştı. Efsanevi oyuncu, Gianna'nın WNBA’de (ABD Kadın Basketbol Ligi) oynamak isteyip istemeyeceğine dair soruya "Kesinlikle isteyecek" yanıtı verip şöyle devam ediyordu: "En iyi şeylerden biri, sokağa çıktığımızda hayranlarımın o yanımdayken gelip 'Bir oğlun olmalı, senin ve bizim bir oğlumuz olmalı. Birinin senin geleneğini, mirasını sürdürmesi gerekir' dediklerinde yaşanıyor. Gianna 'Hey, o iş bende' Ben de ona 'Bu doğru, evet o iş sende diyorum."

Bryant Gianna'yı "Kortta bambaşka bir şey oluyor" sözleriyle anlatıyordu. Son dönemde, Amerikan spor basınında Gianna'nın yetenekleri babasınınlilerle karşılaştırılıyordu. (DIŞ HABERLER)

Kobe Bryant'ın helikopteri nasıl düştü?Kobe Bryant'ın helikopteri nasıl düştü?

Bryant'ın ölümünün ardından: 'İkinci yarıya daha yeni başlıyordu'Bryant'ın ölümünün ardından: 'İkinci yarıya daha yeni başlıyordu'