Çin: Virüs giderek güçleniyor, yayılma hızı artabilir

Çin Ulusal Sağlık Komisyonu, 56 kişinin ölümüne yol açan ve yüzlerce kişiyi etkileyen virüs salgını hakkında açıklama yapıyor: Virüsün yayılma gücü artıyor, önlemler artırılacak. Yeni koronavirüsü, bir ila 14 gün arasında değişen kuluçka süresinde de bulaşıcı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Çin'in Wuhan kentinden yayılan ve en az 56 kişinin ölümüne yol açan yeni koronavirüsünün bulaşma gücünün arttığı açıklandı. Çin Ulusal Sağlık Komisyonu, virüsünün yayılma becerisinin güçlendiğini ve ülkedeki önlemlerin artırılacağını açıkladı. Komisyon, son verilere göre şu an için dünya çapında 2 bin 57 kişinin etkilendiğini de açıkladı.

'SARS'TAN FARKI, KULUÇKADA DA YAYILMASI'

Çin Sağlık Bakanı Ma Xiaowei, virüsün kuluçka süresinde de bulaşıcı olduğunu, bu nedenle 2003 yılındaki SARS salgınından farklı bir durum yaşandığını söyledi. Pekin'de basın toplantısı düzenleyen Ma, "Kuluçka süresi bir ila 14 gün arasında değişiyor" bilgisini verirken, etkilenenlerin sayısının artmasını beklediklerini de açıkça ilan etti.

Çin'deki virüsün yayılma hızı hesaplandıÇin'deki virüsün yayılma hızı hesaplandı

'FARKLI YAŞ GRUPLARI İÇİN RİSK DEĞİŞKEN'

Ma, mutasyon riski konusunda şu an kesin bilgi olmadığını söylese de, virüsün farklı yaş gruplarına yönelttiği tehdidin değişmekte olduğunu belirtti. Virüsün yabani bir hayvandan yayılmış olduğu iddiasının mümkün olduğunu ekleyen Ma, bununla birlikte henüz kesin bir bilgi olmadığını da vurguladı. Çin Ulusal Sağlık Komisyonu Başkan Yardımcısı Li ise şu ana dek virüs hakkında çok az şey bilindiğini söyledi.

YABANİ HAYVAN TİCARETİ YASAKLANDI

Öte yandan, Pekin yönetimi ülkede yabani hayvan ticaretini yasakladı. Ülkenin tarım bakanlığı ve ormancılık bürosundan yapılan ortak açıklamada, koronavirüs salgını nedeniyle marketlerde, restoranlarda ve internet sitelerinde yabani hayvan satışının pazar gününden itibaren belirsiz bir süreliğine durdurulduğu belirtildi.

Virüsün çıkış noktası olan Wuhan kentindeyse in cin top atıyor. 11 milyonluk nüfusu olan Wuhan'ın boş sokakları, Fransız haber ajansı AFP tarafından böyle görüntülendi: