Virüsten ölenlerin sayısı artıyor, Çin'de virüse özel yeni hastane yapılıyor

Çin'de koronavirüs nedeniyle ölenlerin sayısı 40'tan fazla, virüsten etkilenenlerin sayısı ise bin 287'ye yükseldi. Vuhan kentinde yeni bir hastanenin inşasına başlandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Çin Ulusal Sağlık Komisyonu, koronavirüs nedeniyle ölenlerin sayısının 41'e yükseldiğini açıkladı. 1287 kişi virüsten etkilenirken, 237 kişinin durumu ağır. Çin devlet televizyonu CGTN, Vuhan'a 1200'den fazla sağlık personelinin gönderildiğini aktardı. Yapılan başka bir açıklamada ise, cuma günü Vuhan'a 450 askeri personelin ulaştığı bilgisi verildi. Virüsün ortaya çıktığı ve salgının hızla ilerlediği Vuhan'a giden 450 askeri sağlık personelinin, virüsten etkilenenleri civardaki hastanelere transfer edeceği kaydedildi.

Çin'de ondan fazla kent, ve bu kentlerde yaşayan 30 milyondan fazla kişi karantinaya alındı. Kentlerde yaşam durdu. Sosyal medyada salgınla mücadele eden Çin'in sokak fotoğrafları paylaşıldı. Ölü sayısı ve virüsten etkilenenler hızla artarken, Çin devlet medyası, Vuhan'da yeni bir hastane yapımına başlandığını duyurdu. 3 Şubat'ta tamamlanması planlanan hastane, 25 bin metrekarelik bir alana inşa ediliyor. Hastane en az bin kişilik kapasiteye sahip olacak. İnşaatı hızlandırmak ve bir an önce sonlandırmak için, prefabrik bir hastane yapılıyor.

BU KADAR KISA SÜREDE NASIL İNŞA EDİLECEK?

Harvard Tıp Fakültesi'nden Joan Kaufman"Burası temel olarak karantina hastanesi olacak. Virüsten etkilenenler bu hastaneye getirilecek" dedi. Dış İlişkiler Konseyi'nden Yanzhong Huang, 2003 yılında buna benzer bir hastanenin Pekin'de yedi günde inşa edildiğini söyledi. Haung, "Bu otoriter ülke, baştan aşağı seferberliğe dayanıyor. Finansal kısıtlamaların üstesinden gelebilir ve tüm kaynakları seferber edebilirler" diyor.

Huang, hastanenin inşa sürecinde ülkenin her yanından mühendislerin getirildiğini de söyledi. Huang, "Mühendislik, Çin'in en iyi olduğu alanlardan biri. Gökdelenleri hızla inşa etme rekorları var. Bunu, batılıların hayal etmesi çok zor" diyerek ekliyor.

VİRÜS YAYILIYOR

Avustralya ve Nepal, ilk koronavirüs vakasını onayladı. Fransa, Malezya, Singapur ve Tayvan'da üç kişinin virüsün belirtilerini gösterdiği kaydedildi. ABD'de ise, Çin'den Şikago eyaletine gelen bir kadında virüs belirtilerinin görülmesiyle toplam vaka sayısı ikiye çıktı. Vietnam'da iki kişi virüsten etkilendi. Hong Kong ve Tayland'da beş, Güney Kore ve Japonya'da da iki vaka kaydedildi. (DIŞ HABERLER)

Etiketler çin virüs vuhan korona