Rus devlet ajansı Tass: Türkiye'yle S-400 anlaşmasında teknoloji transferi yok

Rus devlet ajansı TASS, Türkiye'ye bugüne dek yollanan S-400 parçalarının envanterine dair haberinde, Rusya'yla yapılan anlaşmanın teknoloji transferini içermediğini öne sürdü. Haberde, Türkiye'nin aldığı S-400'lerin 20 aylık garanti süresinin de başladığı iddia edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye'nin Rusya'yla S-400 hava savunma sistemleri için yaptığı anlaşmanın 'teknoloji transferi'ni içermediği iddia edildi. Rus devlet ajansı TASS’ın haberinde anlaşma kapsamında bugüne dek Türkiye'ye yollanan parçaların envanteri açıklanırken, 'kısmi bir teknoloji transferinin bile' olmadığı öne sürüldü.

'20 AYLIK GARANTİ SÜRESİ BAŞLADI'

Askeri ve diplomatik kaynaklara dayandırılan habere göre, TSK'ye bugüne dek 120'den fazla karadan havaya güdümlü füze, destek teçhizatı, yedek parça ve diğer ilgili malzemeler teslim edildi. TASS'a konuşan bir kaynak, geçtiğimiz aralık ayında iki ülke arasında teslimat ve kabul konusunda imzalanan metinle, 20 aylık garanti süresi de başladı.

'TEKNOLOJİ TRANSFERİ YOK'

Bununla birlikte kaynak, 'kısmi teknoloji transferinin bile anlaşmada yer almadığını' söyledi.

Türkiye'ye ilk S-400 grubu teslimatı Temmuz 2019'da başlamıştı. Ankara'nın Rus yapımı S-400'leri alma kararının ardından ABD'yle gerilim patlak vermiş, Amerikan yapımı F-35 jetlerinin teslimatı başka yaptırım tehditleri eşliğinde askıya alınmıştı. (DIŞ HABERLER)

Etiketler F 35 TASS s-400