Lübnan yine karıştı: 330 yaralı

Ekonomik kriz nedeniyle üç aydır protestolara sahne olan Lübnan'da dün halk yine sokaktaydı. Polisin saldırısı nedeniyle eylem şiddete dökülürken, 330 kişi yaralandı. Protestocuların haftalardır oturma eylemi düzenlediği çadır kamp da ateşe verildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ekonomik kriz nedeniyle 17 Ekim'den bu yana protestolara sahne olan, Saad Hariri'nin bu süreçte başbakanlıktan istifa etmesi sonrasında da siyasi belirsizliğe gömülen Lübnan'da eylemciler dün gece yine sokaktaydı. Yeni hükümetin bir an evvel kurulmasını talep eden protestocular, başkent Beyrut'un merkezindeki parlamento binasının yakınlarında toplandı. Ancak polisin sert müdahalesiyle protesto kısa süre içinde şiddete döküldü; en az 330 kişi yaralandı.

PROTESTO KAMPINDA ÇADIRLAR ATEŞE VERİLDİ

Gece boyunca devam eden gerilimde polis plastik mermi, biber gazı ve tazyikli suyla eylemcilere saldırdı. Reuters'ın aktardığına göre, 'Devrim' sloganları atan eylemciler ise kendilerini ağaç dalları ve yol tabelalarını kalkan olarak kullanarak korumaya çalıştı. Eylemcilerin kent merkezinde kurduğu ve aylardır oturma eylemleri düzenlediği protesto kampında da yangın çıktı. Çok sayıda çadır yanarken, güvenlik güçleri yangını kendilerinin başlattığı suçlamasını reddetti.

Beyrut'un yanı sıra başta Trablusşam olmak üzere başka kentlerde de eylem vardı. Trablusşam'da hükümet konağının önünde toplanan eylemciler, yolsuzluklar konusunda hesap sorulması çağrısı yaptı.

Cumhurbaşkanı Mişel Aoun ise şiddete son verilmesi çağrısında bulundu. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Aoun, orduya ve güvenlik güçlerine olayların yatıştırılması için talimat verdiğini de açıkladı. (DIŞ HABERLER)