Feryal Clark: İngiltere Parlamentosu'na seçilen ilk Kürt-Alevi milletvekiliyim

İngiltere Parlamentosu'na seçilen İşçi Partili Feryal Demirci Clark, yaptığı konuşmada kültürel mirasına değindi. Clark, "Parlamentoya seçilen ilk Kürt-Alevi milletvekiliyim" ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Londra'nın kuzeyindeki Enfield bölgesinden İngiltere Parlamentosu'na seçilen Feryal Demirci Clark ilk konuşmasını yaptı. Feryal Clark, konuşmasında göçmen kökenine de değindi. Clark, "Parlamentoya seçilen ilk Kürt-Alevi milletvekiliyim" dedi.

Kuzey Enfield seçim bölgesinde oyların yüzde 51'ini alan Malatya Kürecik doğumlu milletvekili, 7 yaşında ailesi ile birlikte İngiltere'ye göç etti. 39 yaşında olan ve 30 yıldır İngiltere'de yaşayan Clark, daha önce de yine Türk nüfusun yoğun olarak yaşadığı Hackney bölgesinde, belediye başkan yardımcılığı görevi yapıyordu.

Bir önceki yerel seçimde de Nesil Çalışkan, Enfield bölgesinin belediye başkanlığı görevine seçilmişti. 29 yaşında belediye başkanı olan Çalışkan, Londra'daki 32 yerel bölge içindeki 'en genç başkan' olma sıfatını da kazanmıştı. Enfield'da her beş kişiden birinin Türkiye kökenli olduğu tahmin ediliyor. Türkçe bu bölgede İngilizce'den sonra en çok konuşulan dil konumunda. (BBC Türkçe)