Eşini öldürmekle suçlanan Lesotho Başbakanı istifa ediyor

Lesotho Başbakanı, istifa etmeyi kabul ettiğini açıkladı. Başbakan eşini öldürmekle suçlanıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Lesotho Başbakanı, eski eşini öldürdüğüne dair kanıtların ortaya çıkmasının ardından istifa etmeyi kabul etti. Güney Afrika ülkesi Lesotho'da polis, Başbakan Thomas Thabane'ın şu anki eşi Maesaiah için de tutuklama emri çıkarttı. Maesaiah, 10 Ocak'ta sorgulanmak üzere polis merkezine çağrılmış ancak gitmemişti.

Başbakan Thomas Thabane, lideri olduğu iktidar partisi tarafından 'cinayet soruşturmasını engellemekle' suçlanıyor. Thabane ise yaptığı açıklamada istifasını, 'emeklilik kararı' olarak sundu. Başbakan açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "Gerçeği söylemek gerekirse, yaşlandım ve gücüm azaldı. Bu yüzden, geri çekilme niyetimi açıklıyorum, o gün geldiğinde haber vereceğim."

ABC sözcüsü Montoeli Masoetsa, "Thabane'in ne zaman istifa edeceğini bilmiyoruz ama yakın zamanda bu gerçekleşecek" dedi.

Eski eşi Lipolelo Thabane'in ölümü hakkındaki detaylar ortaya çıkmaya başladığından beri Lesotho Başbakanı üzerindeki istifa baskısı artıyor. Lipolelo Thabane eşi başbakanlık yemini etmeden hemen önce öldürülmüştü. Thomas Thabane ise eşinin ölümüyle 'bir ilgisi olmadığını' söylemişti. Lipolelo'ın öldürülmesinden kısa bir süre sonra Thomas Thabane, Maesaiah ile evlendi. Thomas ve Lipolelo'nun boşanma süreci 2012 yılında başlamıştı ancak Lipolelo öldürülene kadar kağıt üstünde devam ediyordu. (DIŞ HABERLER)

Etiketler Lesotho