Patlamada fırlayan plaka iki kilometre uzakta öldürdü

İspanya'nın Tarragona eyaletinde meydana gelen patlamada bir metal plakanın, iki kilometre uzaklıktaki apartmana isabet etmesi sonucu bir kişi öldü. Sekiz kişinin yaralandığı patlamada ölü sayısı ikiye yükseldi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İspanya'nın Tarragona eyaletindeki bir kimyasal tesiste meydana gelen patlamada ölü sayısı ikiye yükseldi. Tesiste meydana gelen patlama sırasında metal plakanın, iki kilometre uzaklıktaki bir eve isabet etmesi sonucu bir kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Yetkililer, metal plakanın iki kilometre uzaklıktaki bir apartmanın üçüncü katına isabet ettiğini, plakanın ağırlığıyla tavanın çökmesi sonucu ise alt kattaki Sergio Millian isimli adamı öldürmüş olabileceğini söyledi. Kimyasal tesiste meydana gelen patlamada sekiz kişi yaralandı.

Patlamanın gerçekleştiği şirketin, İspanya'da polimer üretimi için kullanılan, yılda 140 bin ton üretim kapasitesine sahip etilen oksit işleyen tek endüstri olduğu belirtildi. Patlamanın ardından 'acil durum' ilan eden Sivil Koruma, bölge halkına tedbir amaçlı sokağa çıkmamaları, kapalı alanda durmaları, kapı ve pencereleri kapatma çağrısı yaptı. Yetkililer, havada toksik madde tespit edilmediğini açıklamıştı. (DIŞ HABERLER)