Hamaney 2012'den bu yana ilk defa Cuma namazını kıldırıyor

İran'ın ruhani lideri Ayetullah Ali Hamaney, 2012 yılından bu yana ilk defa Cuma namazına imamlık ediyor. Cuma vaazında konuşan Hamaney, 'Ukrayna uçak kazasının ardından düzenlenen protestoların Süleymani süikastını gölgelediğini' ifade etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İran'ın ruhani lideri Ayetullah Ali Hamaney, Cuma vaazında Irak’ta yaptıkları misilleme için 'ABD’ye atılmış bir tokattı' ifadesini yineledi. Hamaney "İran'ın, Irak'taki üslere düzenlediği saldırıların, İslam Cumhuriyeti'nin ilahi desteğe sahip olduğunu gösteren bir tokat niteliğinde" dedi.

Hamaney, Ukrayna uçak kazasının ardından düzenlenen protestoların, 'Süleymani süikastini gölgelediğini' söyledi. ABD'nin Kasım Süleymani'ni öldürerek 'terörist tabiatını ortaya çıkardığını' sözlerine ekledi. Hamaney, ABD Başkanı Donald Trump'a işaret ederek "İranlıları desteklediğini söyleyen Amerikalı palyaçolar yalan söylüyor" dedi.

Hamaney, sekiz yıldır ilk defa Cuma namazını kendisi kıldırıyor. Dünyanın en büyük camilerinden Tahran'daki İmam Humeyni Musalla Camisi'nde kılınacak namaza Hamaney'in imameti ile ilgili açıklamanın devamında, "İslam Devrimi yıl dönümünün arifesinde İran ulusu bir kez daha birlik ve ihtişamını gösterecek" denildi. Hamaney, Cuma namazını en son İslam Devrimi'nin 33'üncü yıldönümü münasebetiyle 2012'de kıldırmıştı. (DIŞ HABERLER/BBC Türkçe)