Halife Hafter, Yunanistan Başbakanı Miçotakis'le görüştü

Libya'daki iç savaşın taraflarından Halife Hafter, Yunanistan Başbakanı Miçotakis ve Dışişleri Bakanı Dendias'la görüştü. Dendias, Hafter'i "Serrac ile Erdoğan'ın imzaladığı anlaşmaların geçersizliğinin tanınmasını başarması konusunda cesaretlendirdik"lerini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yunanistan'a ani bir ziyaret gerçekleştiren Libya'nın doğusundaki silahlı güçlerin lideri Halife Hafter, Atina'da Başbakan Kiryakos Miçotakis ve Dışişleri Bakanı Nikos Dendias ile bir araya geldi.

Almanya'nın başkenti Berlin'de 19 Ocak'ta düzenlenecek Libya konulu konferans öncesinde Yunan yetkililerle temaslarda bulunmak üzere dün akşam saatlerinde Atina'ya giden Hafter, bugün Yunanistan Dışişleri Bakanlığı'na giderek Nikos Dendias ile görüştü.

Hafter daha sonra, parlamentoda Başbakan Miçotakis ile bir araya geldi. Miçotakis-Hafter görüşmesi sonunda açıklama yapılmazken, Dendias, Hafter ile sabah saatlerinde yaptığı yaklaşık bir saatlik görüşmede Libya konusunun ele alındığını söyledi.

Türkiye ve BM tarafından tanınan Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti arasındaki anlaşmaları "kanunsuz" olarak nitelendiren Dendias, "Mareşal Hafter'den Berlin Konferansı'na yapıcı şekilde katılmasını istedik. (Hafter'i) Ateşkesi, güvenlik ortamının yeniden sağlanmasını, paralı askerlerin uzaklaştırılmasını ve Serrac (Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti Başbakanı Fayiz es-Sarrac) ile Erdoğan'ın imzaladığı kanunsuz anlaşmaların geçersizliğinin tanınmasını başarması konusunda cesaretlendirdik” ifadelerini kullandı.

Yunan basınında yer alan haberlerde ise dün gece saatlerinde Atina'ya gelen Hafter'in ziyaretinin güvenlik nedeniyle önceden açıklanmadığı belirtildi. Hafter'in Atina'ya geliş saati ve uçağın hangi havalimanına indiği konusunun bu nedenle gizli tutulduğu ifade edildi. (ATİNA/AA)

Hafter Berlin konferansına katılma kararı aldıHafter Berlin konferansına katılma kararı aldı