BM: İdlib'de 350 bin kişi Türkiye sınırına sığındı

BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi: İdlib'de aralık ayının başından bu yana çoğunluğu kadın ve çocuk olmak üzere 350 bin Suriyeli yerinden oldu. Bu kişiler, Türkiye sınırındaki bölgelere sığındı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Birleşmiş Milletler, İdlib'de aralık ayının başından bu yana 350 bin Suriyelinin yerinden olduğunu açıkladı. Çoğunluğu kadın ve çocuk olan bu kişilerin Türkiye sınırındaki bölgelere sığındığı belirtildi.

BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi'nin (OCHA) raporunda, bölgede tırmanan karşılıklı düşmanlıkların sonucunda insani durumun kötüleşmeye devam ettiği bilgisi verildi.

İdlib'de önceki yıl Türkiye'nin silahlı militanlara, Rusya'nın da Suriye ordusuna garantör olduğu anlaşmayla bir çatısmasızlık bölgesi kurulma kararı alınmıştı. Ancak militanlar süreç içinde bu bölgeden çekilmeyi reddederken vilayetin kontrolü Heyet Tahrir Şam örgütüne (eski El Nusra) geçmiş, Suriye ordusu da İdlib'in güneydoğusundaki operasyonlarını yeniden başlatmıştı.

Türkiye ile Rusya geçtiğimiz hafta İdlib'de yeniden ateşkes ilan edildiğini duyursa da bölgeden çatışma ve operasyon haberleri gelmeye devam ediyor.  (DIŞ HABERLER)

Etiketler Suriye BM İdlib