İran'da spikerler istifa etti: 13 yıldır size yalan söylediğim için beni affedin

İran devlet televizyonunda çalışan üç spiker, işten ayrıldıklarını açıkladı. İstifa eden gazetecilerden Gelare Cabbari, "13 yıldır yalanlar söylediğim için beni affedin" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İran'da ABD'nin Kasım Süleymani suikastı ve Ukrayna uçağının yanlışlıkla düşürülmesi sonrası toplumsal gerilim, devlet televizyonu ekranlarına da yansıdı. İran devlet televizyonu IRIB'de çalışan en az üç spiker işten ayrıldı. Gelare Cabbari, istifa ettiğini sosyal medya hesabından, "13 yıldır sizlere yalan söylediğim için üzgünüm" sözleriyle duyurdu.

Cabbari sosyal medya paylaşımında "İnsanlarımızın öldüğüne inanmak benim için çok zordu. Bunu bu kadar uzun zaman sonra yaptığım için ve size 13 yıldır yalanlar söylediğim için beni affedin" dedi. İstifa eden bir diğer spiker Zehra Hatemi'yse, "Bir daha televizyona dönmeyeceğim" ifadelerini kullandı. Saba Rad da, "21 yıl medya sektöründe çalıştıktan sonra artık medyada çalışmaya devan edemeyeceğim" dedi.

'DEVLET TELEVİZYONUNUN GÜVENİLİRLİĞİ KAYBOLDU'

İranlı Gazeteciler Birliği'nden gelen açıklamadaysa şu ifadeler yer aldı: "Yanlış bilgilerin yayınlanmasının, kamuoyunun güveni üzerinde ciddi bir etkisi oldu ve medyanın zaten çok da sağlam olmayan konumunu her zamankinden daha fazla sarstı. Durum çok karmaşık hale geldi. İran İslam Cumhuriyet devlet televizyon çalışanları, güvenilirliklerinin kaybolduğunu kabul ediyor."

İran, Ukrayna Havayolları’na ait yolcu uçağının ‘insani hata’ sonucu yanlışlıkla düşürüldüğünü açıklamıştı. İran Cumhurbaşkanı Ruhani, “Bu, kolayca bir kenara bırakılacak mesele değildir. Facianın nedeni ve failleriyle ilgili tahkikat devam etmeli ve bu affedilemez yanlışın sorumluları hakkında yasal işlem yapılmalıdır. Ayrıca, bu tür faciaların tekrarlanmaması için ülkenin hava savunma sistemindeki zayıf noktaların giderilmesi için de gerekli tedbirler alınmalıdır" demişti. İran Devrim Muhafızları Komutanı Emir Ali Hacızade ise ‘Devrim Muhafızlarının tam sorumluluk aldığını’ ifade etmişti. (DIŞ HABERLER)

İran'dan Trump'a yanıt: Protestocuları öldürmüyoruzİran'dan Trump'a yanıt: Protestocuları öldürmüyoruz