Çavuşoğlu: Hafter böyle devam ederse Berlin sürecinin anlamı yok

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Libya'daki sürecin tıkanmasını değerlendirdi. Çavuşoğlu, Moskova'daki müzakereleri terk eden General Halife Hafter için "Böyle devam ederse Berlin sürecinin anlamı yok" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Libya'daki iç savaşa son vermek amacıyla Moskova'da yapılan görüşmeleri terk eden General Halife Hafter'e tepki gösterdi. Çavuşoğlu, "Hafter böyle devam ederse Berlin sürecinin anlamı yok" dedi. TBMM'de gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çavuşoğlu, "Türkiye olarak çabalarımız sürecek" diye konuştu.

BERLİN TOPLANTISINA ERDOĞAN DA KATILACAK

Libya'daki tarafların, dün Moskova'da başlayan görüşmelerde Rusya ve Türkiye'nin aracılığıyla kalıcı bir ateşkes anlaşmasına imza atması, ardından da Almanya'nın başkenti Berlin'de 19 Ocak'ta düzenlenecek barış konferansında siyasi görüşmelere başlaması bekleniyordu. Konferansa Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı açıklanmıştı.

Ancak dün Moskova'da başlayan görüşmelerde, Birleşmiş Milletler tarafından tanınan ve Türkiye'nin desteklediği Trablus yönetiminin anlaşmaya imza atmasına rağmen, Hafter sabaha kadar süre istemiş ve sonrasında Moskova'yı terk etmişti. (DIŞ HABERLER)