Rusya'da kritik Libya zirvesi: Sarraj ve Hafter buluşacak

Rusya, Libya'daki iç savaşın tarafları olan Fayez el Sarraj ile General Halife Hafter'in bugün Moskova'da biraraya geleceğini açıkladı. Tarafların ateşkes anlaşması imzalaması bekleniyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye ve Rusya'nın ortak çağrısıyla sağlanan ateşkesin ardından, bugün iç savaştaki Libya için kritik bir gelişme yaşanması bekleniyor. Birleşmiş Milletler'in tanıdığı Ulusal Mutabakat Hükümeti'nin Başbakanı Fayez el Sarraj ile ülkenin doğusunu kontrol altında tutan General Halife Hafter, Moskova'da biraraya gelecek.

Rusya Dışişleri Bakanlığı, iç savaşın iki tarafının bugün Rusya'nın başkentinde görüşeceğini duyurdu. Açıklama, Sarraj'ın dün İstanbul'da Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'la görüşmesinin ardından geldi.

Rusya'nın Libya'da barış için oluşturduğu temas grubunun başkanı Lev Dengov ise Sarraj ile Hafter'in 'bir ateşkes anlaşması imzalama ihtimalini ve böyle bir anlaşmanın ayrıntılarını ele alacağını' söyledi. Ateşkesin, ülkede 41 yıllık Muammer Kaddafi yönetiminin devrilmesinden bu yana devam eden belirsizliğin ve iç savaşın ardından siyasi sürecin yeniden başlamasının önünü açması bekleniyor. (DIŞ HABERLER)