Karda 23 gün mahsur kaldı, dev S.O.S. yazısı kurtardı

Alaska'da kulübesi yanınca üç hafta boyunca konserve yiyeceklerle hayatta kalan bir adam kurtarıldı. 30 yaşındaki Tyson Steele, karın üzerine yazdığı S.O.S. yazısı sayesinde bulundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Alaska'da bir adam, vahşi doğada konserve yiyecek ve bir çadırla 23 gün boyunca tek başına hayatta kaldı. Yetkililer, günler sonra kurtarılan adamın kulübesinin yangında tahrip olduğunu, kara kazdığı S.O.S. yazısı sayesinde kurtarıldığını söyledi.

30 yaşındaki Tyson Steele, bu sürede konserve yiyecekler yiyerek ve basit bir çadır yaparak, hava sıcaklığının 0 derecenin altında olduğu Alaska'da günlerce tek başına yaşam savaşı verdi. Kendisinden haber alamayan ailesinin alarma geçmesi sonucunda, Steele'in arama kurtarma ekiplerinin iniş yapabileceği bir alana, yangından arta kalan parçalar ve küllerle 'SOS' yazdığı ortaya çıktı. Steele, helikopterle kurtarıldı.

LABRADOR CİNSİ KÖPEK KURTARILAMADI

Kulübe, Skwentna kasabasına yaklaşık 32 kilometre uzaklıktaki uzak Susitna Vadisi'ndeydi. Eylül ayından bu yana yalnız yaşadığını söyleyen Steele, 17-18 Aralık arasında odunu sobaya attığını ve daha sonra etrafın 'bir savaş alanına döndüğünü' söyledi. Köpeğinin yangında kaçtığını sandığını söyleyen Steele, labrador cinsi köpeğini kurtaramadı. (DIŞ HABERLER)

Etiketler yangın Alaska kulübe