Alabora olan gemideki 180 koyunun hayatı kurtuldu: Kesilmeyecekler

Kesim için Romanya'dan Suudi Arabistan'a götürüldükleri yük gemisinin alabora olması sonrası kurtarılan 180 koyunun velayeti hayvan hakları kuruluşlarına verildi. Four Paws ve Arca isimli kuruluşlar, koyunların 'tam velayetini' almak istiyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kesim için Romanya'dan Suudi Arabistan'a gönderildikleri yük gemisi alabora olunca denizden sağ çıkarılan 180 koyun yeni evlerine ulaştı. Koyunlar şu an için Four Paws ve Arca isimli hayvan hakları kuruluşlarında kalacak.

14 binden fazla koyunu kesim için Romanya'dan Suudi Arabistan'a taşıyan Queen Hind gemisi geçtiğimiz kasım ayında alabora olmuş, arama kurtarma ekibi yalnızca 254 koyunu kurtarabilmişti. Koyunların bazıları sonradan ölürken, 180'i hayatta kalmıştı.

O tarihten bu yana, 180 koyunu Suudi Arabistan'a göndermeyi reddeden hayvan hakları örgütleriyle, koyunların sahipleri arasında bir gerilim yaşanıyordu. Şimdi, koyunların 'velayeti' onları kurtaran hayvan hakları kuruluşları Four Paws ve Arca'ya verildi. İki kurum da, koyunların 'tam velayetini' almak için görüşmeler yaptıklarını açıkladı. Four Paws'dan Martina Stephany, koyunların kurtarılma haberlerinin yayılması sonrası birçok kişinin kendilerine yardım önerdiğini, tam velayeti aldıktan sonra da hayvanları kesilmeyecekleri bir yere göndereceklerini söyledi. (DIŞ HABERLER)