Irak, Rusya'dan S-300 alımı için yeniden müzakerelere başladı

Irak Parlamentosu Güvenlik ve Savunma Komisyonu Başkanı Muhammed Rıza, ABD ve İran'ın ülkedeki saldırılarının ardından Rusya'dan S-300 sistemlerinin alımı için yeniden müzakerelere başladıklarını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Irak Parlamentosu Güvenlik ve Savunma Komisyonu Başkanı Muhammed Rıza, Rusya'dan S-300 hava savunma sisteme satın almak için Moskova ile müzakerelere yeniden başladıklarının söyledi.

Sputnik’e açıklama yapan Muhammed Rıza, "Birkaç ay önce Şii milis gücü Haşdi Şabi’nin Bağdat ve diğer bölgelerdeki üslerine yapılan saldırıların ardından bu silahlara ihtiyaç duyuldu ve sorumlu taraf, S-300 kontratı ile ilgili müzakereleri yeniden başlattı" dedi.

Sürecin şu anda hangi aşamada olduğunu bilmediğini fakat Irak yönetiminin söz konusu anlaşmaya onay verdiğini söyleyen Rıza, “ABD’nin bu konuda karşı çıkmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Müzakerelere ABD'nin S-300 alıcılarına yönelik yaptırım tehditleri nedeniyle ara verildiğini hatırlatan Rıza, Irak hava savunma kuvvetlerinin şu anda bazı Rus sistemlerine sahip olduklarını fakat Bağdat’ın modern sistemleri satın almak istediğini belirtti.