Devrim Muhafızları'dan bölge ülkelerine uyarı: ABD topraklarınızı kullanırsa sizi de vururuz

ABD'nin Irak'taki saldırılara misilleme yapması halinde bölge ülkelerindeki üslerini kullanma ihtimaline karşı Devrim Muhafızları'ndan bir tehdit geldi: Eğer ABD'nin İran'a saldırmak için topraklarını kullanmasına izin verirlerse, İran onları da hedef alacaktır

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - General Kasım Süleymani'nin öldürülmesi sonrası ABD'ye Irak'ta misilleme yapan İran Devrim Muhafızları, Amerikan üslerine ev sahipliği yapan bölge ülkelerini de uyardı. Irak'a yönelik saldırıların hemen ardından yapılan açıklamada, "Amerikan üslerine ev sahipliği yapan ülkeleri uyarıyoruz: Eğer ABD'nin İran'a saldırmak için topraklarını kullanmasına izin verirlerse, İran onları da hedef alacaktır" denildi.

Devrim Muhafızları'nın açıklamasında İsrail'in de ABD'yle bir tutulduğu ve hedef alınabileceği tehdidi yer alırken, ABD'ye Ortadoğu'dan çekilme çağrısı yinelendi.

ABD'NİN BÖLGEDEKİ ÜSLERİ

Türkiye'nin ev sahipliği yaptığı İncirlik dahil olmak üzere, ABD'nin bölgede askeri faaliyetleri için kullandığı çok sayıda askeri üssü var. Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn, Afganistan ve Pakistan, bu ülkelerden bazıları. (DIŞ HABERLER)

Canlı blog | İran büyükelçisi Irak Dışişleri Bakanlığı'na çağrılacakCanlı blog | İran büyükelçisi Irak Dışişleri Bakanlığı'na çağrılacak

İran saldırısı sonrası Trump'tan açıklama: Her şey iyi!İran saldırısı sonrası Trump'tan açıklama: Her şey iyi!

İran, ABD'yi Irak'ta vurduİran, ABD'yi Irak'ta vurdu

İran'da yolcu uçağı düştü: 176 ölüİran'da yolcu uçağı düştü: 176 ölü