İran'dan Trump'a 'kültürel miras' dersi: Sosyal medyada kampanya başlatıldı

ABD Başkanı Donald Trump'ın 'İran kültürü açısından önemli yerleri vurma' tehdidine tepki yağıyor. İranlılar sosyal medyada bir kampanya başlatarak, ülkelerinin binlerce yıllık tarihe sahip olan kültürel mirasının fotoğraflarını paylaşıyor. Paylaşımlar, İran turizmi için adeta fırsata dönüşmüş durumda. ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ise bir dizi televizyon programında Trump'ın sözlerinin uluslararası hukuk ihlal olmadığını savunmaya çalıştı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Başkanı Donald Trump'ın, İran'ın Kasım Süleymani suikastına misilleme yapması halinde 'İran kültürü açısından çok önemli yerleri vurma' tehdidi büyük bir tartışma yarattı. Trump'ın sözlerinin uluslararası hukuka aykırı olduğuna dair sert eleştiriler üzerine, bu kez ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo sahneye çıktı. Pompeo bir dizi televizyon programına katılarak Trump'ın sözlerini 'izah edip' savunmaya çalıştı.

Pompeo, Fox News'a açıklamasında "Başkan Trump bir kültürel yere saldıracağını söylemedi - ne dediğini okuyun" demekle yetinirken, ABC kanalıyla söyleşisinde "Yasalar dahilinde davranacağız. Sistemin içinde hareket edeceğiz. Hep öyle yaptık, hep öyle yapacağız" dedi. ABD Dışişleri Bakanı, CNN International'dan gelen "Size göre kültürel merkezler adilane hedefler mi?" sorusunaysa, "Doğru ve Amerikan hukukuyla uyumlu şeyleri yapacağız" yanıtını verdi.

Pompeo'nun üç kanalla söyleşisinde de kültürel hedefleri vurmanın uluslararası hukuka aykırı olup olmadığına dair soruları doğrudan yanıtlamaktan kaçınması dikkat çekti.

Trump'ın sözlerine öfkelenen İranlılar ise sosyal medyada bir kampanya başlatarak, ülkelerindeki binlerce yıllık tarihe sahip olan önemli kültürel yerlerin fotoğraflarını IranianCulturalSites etiketiyle paylaşıyor. Paylaşımlar, İran'ın birçoğu UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde de bulunan tarihi merkezlerinin tanıtımı için bir fırsata dönüşmüş durumda. (DIŞ HABERLER)

İran'dan Trump'a IŞİD benzetmesi: Takım elbiseli terörist!İran'dan Trump'a IŞİD benzetmesi: Takım elbiseli terörist!

Hamaney'in askeri danışmanı CNN'e konuştu: Biz de vuracağız, savaşı ABD başlattıHamaney'in askeri danışmanı CNN'e konuştu: Biz de vuracağız, savaşı ABD başlattı

Trump'tan İran'a tehditTrump'tan İran'a tehdit