Trump: İran asla müzakere kaybetmedi

ABD Başkanı Donald Trump, Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin öldürülmesinin ardından Twitter'dan Amerikan bayrağı fotoğrafı paylaşmıştı. Trump, yeni paylaşımında "İran asla bir savaş kazanamadı, ama asla bir müzakereyi kaybetmedi" ifadelerine yer verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Başkanı Donald Trump, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "İran asla bir savaş kazanamadı ama asla bir müzakereyi kaybetmedi" dedi.

İran Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi örgütünün Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi El Mühendis'in öldürüldüğü saldırının ardından Trump, Twitter'da ABD bayrağı paylaştı ve fotoğrafı anasayfasına sabitledi.

TRUMP: SÜLEYMANİ  MİLYONLARCA İNSANIN ÖLÜMÜNDEN SORUMLU

Trump, daha sonra yaptığı paylaşımlarda şu ifadelere yer verdi: "Komutan Kasım Süleymani, yüzlerce Amerikalıyı öldürdü veya yaraladı, daha fazla kişiyi öldürmeyi de planlıyordu... ama yakalandı! Doğrudan veya dolaylı olarak milyonlarca insanın ölümünden sorumluydu, İran'da ölen protestocular da buna dahil. Her ne kadar İran bunu hiçbir zaman itiraf etmeyecek olsa da, Süleymani ülke içinde hem korkulan hem de nefret edilen biriydi. Hükümet liderlerinin dışarıya yansıttığı gibi üzgün değiller. Çok daha önce ortadan kaldırılması gerekiyordu"

ABD’nin, Bağdat Uluslararası Havalimanı ve çevresine düzenlediği füze saldırısında İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi örgütünün Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi El Mühendis öldürülmüştü. Pentagon ve ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ise 'yalnızca Süleymani'nin öldürüldüğünü doğrulayabildiklerini' söylemişti. (DIŞ HABERLER)

Pompeo: Süleymani öldü, İran'la gerilimi azaltabilirizPompeo: Süleymani öldü, İran'la gerilimi azaltabiliriz

Hamaney: Süleymani'nin intikamını alacağızHamaney: Süleymani'nin intikamını alacağız

Kasım Süleymani’nin öldürülmesi petrolü yükselttiKasım Süleymani’nin öldürülmesi petrolü yükseltti

Kasım Süleymani kimdir? Ülkesinde 'İran'ın kılıcı', Batı'da 'Hayalet General'Kasım Süleymani kimdir? Ülkesinde 'İran'ın kılıcı', Batı'da 'Hayalet General'

Kasım Süleymani öldürüldü, Trump bayrak paylaştıKasım Süleymani öldürüldü, Trump bayrak paylaştı