Trump'tan İran'a: Çok büyük bedel ödeyecekler

ABD'nin Bağdat Büyükelçiliği önünde düzenlenen protesto gösterisinden İran'ı sorumlu tutan ABD Başkanı Trump, Twitter hesabından ikinci bir mesaj atarak tonunu sertleştirdi. İran'ın bedel ödeyeceğini söyleyen Trump, "Bu bir uyarı değil, bu bir tehdit" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'nin Irak'ta İran yanlısı Haşdi Şabi'ye bağlı Ketaib Hizbullah'a ait hedeflere yönelik hava saldırılarını protesto eden binlerce kişi dün ABD'nin Bağdat Büyükelçiliği'ni basma girişiminde bulundu. ABD büyükelçisi ve elçilik çalışanları Bağdat'tan tahliye edildi.  Saldırıdan İran'ı sorumlu tutan ABD Başkanı Donald Trump, "Çok büyük bedel ödeyecekler" dedi.

ABD Başkanı Donald Trump, saldırılarla ilgili bir tweet atarak İran'ın yaşanan kayıplar karşısında 'çok büyük bedel ödeyeceğini' ve bunun 'bir uyarı değil tehdit olduğunu' belirten Trump, "İran bizim binalarımızda kaybedilen hayatlar ve verilen zarardan sorumlu tutulacak. ÇOK BÜYÜK bir bedel ödeyecekler. Bu bir uyarı değil, bu bir tehdit. Mutlu yıllar!" dedi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan ABD Başkanı, İran'la yaşanan gerilimin savaşa dönüşme ihtimali olup olmadığıyla ilgili soruya 'İran'la savaş istemediği ve böyle bir şeyi öngörmediği' yanıtını verdi. Trump, "Bunu ister miyim? Hayır. Ben barış olsun isterim. Ben barışı seviyorum. İran da barışı herkesten daha fazla istemeli. Dolayısıyla böyle bir şey olacağını sanmıyorum" dedi. Bu açıklamadan kısa bir süre önce Donald Trump, Twitter hesabından yaptığı açıklamada saldırıyı 'Tahran'ın organize ettiğini' söylemişti.

MUSAVİ: İNANILMAZ BİR KÜSTAHLIK

İran ise saldırıdan kendisinin sorumlu olduğunu reddediyor. İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Abbas Musavi, bir açıklama yayımlayarak "Amerika'nın, Irak halkının Washington'ın 25 Iraklıyı vahşice öldürmesine karşı düzenlediği protestolardan İran'ı sorumlu tutacak inanılmaz bir küstahlığı var" dedi. İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü "Amerikalı yetkililerin ülkemize yönelik suçlamalarını reddediyoruz. ABD'yi yanlış değerlendirmelere ya da yanlış yönlendirilmiş bir tepkiye karşı uyarıyoruz. Beyaz Saray'ı bölgedeki yıkıcı politikalarını yeniden gözden geçirmeye davet ediyoruz" dedi. (BBC Türkçe)

Bağdat'taki elçilik baskını: Trump İran'ı suçladıBağdat'taki elçilik baskını: Trump İran'ı suçladı