Sahte Tinder hesabı Belçikalı kadının başına bela oldu: 'Her gün birkaç değişik erkek kapımı çalıyor'

Belçikalı bir kadın, adına açılan sahte Tinder hesabı yüzünden kapısına 'seks ziyaretçilerinin' dayandığı şikayetiyle polise başvurdu. Kadının fotoğrafının yer aldığı sahte Tinder hesabında, erkeklerle uzun uzun sohbet edilip onların eve davet edildiği ortaya çıktı. "Yanımda ailem olmadan dışarı çıkmaya cesaret edemiyorum" diyen kadının kavga ettiği eski ev arkadaşından şüpheleniliyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Belçika'nın Geel kentinde yaşayan 25 yaşındaki bir kadın, flört uygulaması Tinder'da adına açılan sahte hesap nedeniyle çok sayıda 'istenmeyen seks ziyaretçisiyle uğraşmak zorunda kaldığını' açıkladı. Sahte hesabı eski ev arkadaşının açtığını savunan kadın, polise başvurdu.

Belçikalı kadın anlattığına göre, birkaç hafta önce yoğun bir iş gününün ardından erkenden uykuya daldı ancak saat 01:00 civarında telefonuna gelen mesajla uyandı. Tanımadığı bir numaradan, "Hey, ben kapındayım. Hangi zile basacağım" yazılı bir mesaj alan kadın, önce olanlara anlam veremedi. Nieuwsblad gazetesinin "K." diye söz ettiği 25 yaşındaki Belçikalı kadının yaşamı, o günden sonra giderek çekilmez hale geldi. Her gün birkaç değişik "seks ziyaretçisi" erkek kapısını çalmaya başladı.

Bir ziyaretçi, gece yarısı 50 kilometre uzaklıktaki Bree kentinden kalkıp geldi. Her hafta birçok erkek, "seks daveti" nedeniyle K.'nin kapısını çalmaya başladı. Erkeklerin birçoğu, hoşnutsuz ve öfkeyle geri döndü. Kendilerini tanımadığını söylediği kişilerden bazıları, adına açılan Tinder hesabını ve oradan yapılan yazışmaları gösterince, işin iç yüzü anlaşıldı.

'KORKU DOLU GÜNLER GEÇİRDİM'

Kendisine ait fotoğrafın yer aldığı sahte Tinder hesabını açan kişi, uzun uzun erkeklerle sohbet edip, daha sonra onları eve davet ediyordu. Adres ve telefon için de K. adlı kadının bilgilerini veriyordu.

Geel'deki bir apartman dairesinde yalnız yaşayan K., istenmeyen ziyaretçiler nedeniyle, korku dolu günler geçirdiğini söylüyor. "Ya o erkeklerden biri bana inanmazsa ne yaparım? Artık yanımda ailem olmadan dışarı çıkmaya cesaret edemiyorum" diyen Belçikalı kadın, polise başvurdu. Sahte arkadaşlık hesabının eski ev arkadaşı olan bir kadın tarafından açılmış olabileceğini öne süren K., kavga nedeniyle küstükleri bu kişinin sahte hesaplar aracılığıyla sosyal medya üzerinden bir süre kendisini taciz ettiğini söyledi.

Polis tarafından sorgulanan eski ev arkadaşı, iddiaları reddetti. Anvers savcılığı, genç kadının şikayeti üzerine soruşturma başlattı. Belçika yasaları, elektronik iletişim araçlarını kullanarak başkalarını rahatsız eden ya da zarar verenlere iki yıla kadar hapis ve ağır para cezası öngörüyor. (BBC Türkçe)