Somali'de bombalı saldırı

Somali'nin başkenti Mogadişu'da üniversite öğrencilerini taşıyan bir otobüse yönelik bombalı saldırıda en az 100 kişi öldü. Ölenlerden ikisinin Türkiye vatandaşı olduğu açıklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Somali'nin başkenti Mogadişu'da bomba yüklü bir araçla saldırı düzenlendi. Araç, gümrük merkezi yakınlarında üniversite öğrencilerini taşıyan otobüsün geçişi sırasında infilak etti. Saldırıda en az 100 kişi öldü, onlarca kişi yaralandı.

Türkiye'nin Somali Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamada, ölenler arasında yol çalışmasında görevli iki Türkiye vatandaşının da olduğu belirtildi. Patlama çevredeki iş yerlerinde ciddi hasara yol açarken, 50'ye yakın yaralı da çevre hastanelere kaldırıldı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu saldırıya ilişkin açıklamasında, "Mogadişu’da meydana gelen hain terör saldırısında hayatını kaybeden iki vatandaşımıza ve diğer masum Somalili kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Kardeş Somali’nin daima yanında olacağız. Teröre karşı mücadelemiz kararlılıkla devam edecek" ifadelerini kullandı

TBMM Başkanı Mustafa Şentop da, Somali'deki saldırının, terörün ne denli insanlık düşmanı bir yöntem olduğunu göstermesi bakımından acil bir uyarı olduğunu belirtti.

Saldırıyı henüz hiçbir grup üstlenmedi ancak bölgede Eş Şebab örgütünün saldırılar gerçekleştirdiği biliniyor. (DIŞ HABERLER)