Suriye: Türkiye, saldırganlığına bahane için Kürtleri kullanıyor

Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim, Rus televizyonu Russia Today ile söyleşisinde Türkiye, ABD ve İsrail'i 'ülkesine saldırmak için bahaneler üretmekle' suçladı. Muallim, "Tüm bahaneleri reddediyoruz. Tıpkı Türkiye'nin Kürt dosyasında ve ABD'nin de IŞİD'le yaptığı gibi..." dedi. Suriye Dışişleri Bakanı, Şam'la Kürtler arasındaki diyaloğun şu an için durdurulduğunu da açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim, Türkiye ve ABD'yi Suriye'ye saldırmak için 'bahaneler üretmekle' suçladı. Rusya ziyaretinde Russia Today ile bir söyleşi yapan Muallim, 'Türkiye'nin Suriyeli Kürtleri bahane olarak kullandığı' yorumu yaptı. Muallim, Kürt güçleriyle Şam yönetimi arasındaki diyaloğun da şu an için durdurulduğunu açıkladı.

'BAHANELERİ REDDEDİYORUZ'

Muallim söyleşide, ABD'nin 'IŞİD'in hâlâ yok olmadığı' tezini, Suriye'nin petrol kuyularındaki işgalini meşrulaştırmak için bahane olarak kullandığını söyledi. Suriyeli bakan, İsrail'in de Suriye'ye saldırmak için bahaneler ürettiğini belirtip, "Tüm bahaneleri reddediyoruz. Tıpkı Türkiye'nin Kürt dosyasında ve ABD'nin de IŞİD'le yaptığı gibi... Bunların hepsi, Suriye'ye karşı saldırganlıklarını pazarlamak için uydurulmuş bahaneler" dedi.

'KÜRTLERLE DİYALOG DURDURULDU'

Suriye Dışişleri Bakanı, 'Şam'la YPG temsilcileri arasında yapılan görüşmelerin son turunun başarısızlıkla sonuçlandığını ve diyaloğun durdurulduğunu' da söyledi. Muallim, bu durumdan 'Kürt güçlerin değişken politikasını' sorumlu tuttu.

Muallim, Suriye Ulusal Güvenlik Ofisi Şefi Ali Memlük'ün kısa süre önce Kamışlı'yı ziyaret ederek bölgedeki güvenlik önlemleri ve askeri hazırlıklar hakkında bilgi aldığına dair haberleri doğrulayıp, şu ifadeleri kullandı: "Ancak Kürt kardeşlerimizle yapılan görüşmeler, ABD'yle Kürtler arasındaki ilişkilerde yaşanan dalgalanmalar nedeniyle istenen siyasi seviyeye ulaşmadı. Zira ABD'liler bir gün Kürt güçlerden kurtulacaklarını, bir başka gün kurtulmayacaklarını söylüyorlar. Bu nedenle Kürt güçlerle diyalog durduruldu" dedi. Muallim, 'Kürt güçlerin istikrarlı bir politikası olmadığını' söyledi. (DIŞ HABERLER, Sputnik)