Hollanda'da bir kadın sokak ortasında bıçaklanarak öldürüldü

Hollanda'nın Hengelo kentinde, bir kadının sokak ortasında bıçaklanarak öldürüldüğü açıklandı. Sesleri duyduğunu söyleyen bir tanık, "Normalde gidip bir göz atardım ama Noel eğlencesi nedeniyle şakalaşmalar, çığlıklar geliyordu. Onlardan biri sandım. Çok pişmanım" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hollanda'nın doğusundaki Hengelo kentinde bir kadın sokak ortasında bıçaklanarak öldürüldü. Olayla ilgili olarak 27 yaşındaki bir erkek gözaltına alındı.

Cinayet gece saat 02:00 civarında, Hengelo kent merkezinin bitişiğinde, çoğunlukla yaşlıların oturduğu Hampshire semtinde meydana geldi. Noel arefesi nedeniyle sokakların gece yarısına kadar hareketli olduğu kentte ihbar üzerine olay yerine gelen polis, bıçaklanarak öldürülmüş bir kadının cesediyle karşılaştı.

Olay yerindeki muhabirlere konuşan bir görgü tanığına göre, saat 02:00 sıralarında bir erkeğin, "Asla mutlu olamayacaksın. Bu sözlerin seni kurtaramayacak" diye bağırdığı duyuldu. Ardından bir kadının çığlık sesi geldi.

'NOEL EĞLENCESİ SANDIM, ÇOK PİŞMANIM'

Kısa süre süre sonra, sokak ortasında bir kadının cansız yattığı fark edildi. Tanık, "Normalde gidip bir göz atardım ama Noel eğlencesi nedeniyle şakalaşmalar, çığlıklar geliyordu. Onlardan biri sandım. Çok pişmanım" dedi.

Kapsamlı bir soruşturma başlatan polis, birkaç sokak ileride 27 yaşında bir erkeğin gözaltına alındığını açıkladı. Zanlının olayla ne gibi bir bağlantısı olduğu açıklanmadı.

TANIKLARDAN YARDIM İSTENDİ

Polis, görgü tanıklarından da yardım istedi. Zanlının, kaçarken tanınmamak için muhtemelen bazı kıyafetlerini atmış olabileceğini belirten polis, çevre sakinlerine sahipsiz eşyalar konusunda bilgi vermeleri çağrısında bulundu.

Öldürülen kadının kimliği hakkında bilgi verilmedi.

Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da da üç hafta önce Hafize Şimşek adlı 44 yaşındaki iki çocuk annesi kadın, çocuklarının gözü önünde kocası Mesut Şimşek tarafından bıçaklanarak öldürülmüştü. Birkaç ay önce de Lahey'de boşanma aşamasındaki 39 yaşındaki Sezgül Yıldız adlı Türkiye göçmeni bir kadın bıçaklanarak öldürülmüş halde bulunmuştu. (BBC Türkçe)