Rusya'da Su-57 düştü

Rusya'da beşinci nesil savaş uçağı Su-57'lerden biri düştü. Türkiye'nin de satın alma ihtimali konuşulan ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın ağustostaki Rusya ziyaretinde incelediği uçağın test uçuşu sırasında düştüğü açıklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya'nın en gelişmiş savaş uçağı sayılan ve ABD'nin F-35 yaptırımları sonrası Türkiye'nin de satın alma ihtimali konuşulan Su-57 uçaklarından biri test uçuşu sırasında düştü. Beşinci nesil savaş uçağının, Habarovsk bölgesindeki Komsomolsk-na Amure yakınlarında düştüğü belirtildi.

Russia Today'in haberine göre, ormanlık alana düşen uçağın pilotu fırlatma sistemini kullanarak paraşütle yere inen pilot, bir Mi-8 kurtarma helikopteriyle alındı. Uçağın Dzyomgi hava üssü yakınlarındaki test uçuşları sırasında düştüğü, kara kutularının henüz bulunamadığı belirtildi.

Rusya'nın 2010'dan bu yana test aşamasında olan beşinci nesil savaş uçağı Su-57 takviyesiz süpersonik uçuş, kısa mesafeli kalkış ve iniş, radarlara görünmezlik (hayalet) teknolojileri, kapalı bölmelerde silah sistemleri, süper manevra kabiliyeti gibi özelliklere sahip bulunuyor. Uçak, saatte 2 bin 600 kilometre azami hıza sahip.

Moskova, seri üretimine bu yıl geçilen uçakları Suriye'de test etmişti.

ERDOĞAN 'BU UÇUYOR MU?' DEMİŞTİ

Su-57'ler,  Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın ağustos ayında gittiği Rusya'daki havacılık fuarı ziyaretinde de gündeme gelmişti. Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le birlikte gittiği Uluslararası Havacılık Fuarı MAKS-2019'da beşinci nesil Rus savaş uçağı SU-57'yi incelemiş, "SU-57 bu mu? Bu şimdi uçuyor mu?" diye sormuştu. Putin de soruya, "Uçuyor, size bugün göstereceğiz" cevabını vermişti. Erdoğan ardından esprili bir biçimde "Bundan mı alacağız?" sorusunu yöneltmiş, Rusya lideri de bir an duraksadıktan sonra, "İstiyorsanız alabilirsiniz" demişti. (DIŞ HABERLER)

Erdoğan'ın Putin'e SU-57 sorusu: Bu uçuyor mu?Erdoğan'ın Putin'e SU-57 sorusu: Bu uçuyor mu?