Hafter güçleri: Türk mürettebatı alıkoyduk

Türkiye'nin Libya'nın batısındaki hükümetle imzaladığı anlaşmanın Meclis'ten geçmesinin ardından gerilim tırmanıyor. İç savaştaki ülkenin doğusunu kontrol eden General Hafter güçleri, bir kargo gemisine el koydu. Geminin Türk mürettebatı şu an alıkonuluyor. Kargonun içeriğine dairse açıklama yapılmadı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Libya'nın doğusunu kontrol eden ve Türkiye'nin desteklediği Trablus hükümetine savaş açan General Halife Hafter'e bağlı Ulusal Libya Ordusu, mürettebatı Türk olan bir kargo gemisine el koyduklarını açıkladı. Ulusal Libya Ordusu, Grenada bandıralı geminin Türk mürettebatının alıkonulduğunu duyurdu.

Hafter güçlerinin sözcüsü Ahmed Mismari, Reuters ajansına yaptığı açıklamada geminin Libya karasularında Derne kenti açıklarında durdurulduğunu, kargosunun denetlenmesi için Ras el Hilal limanına çekildiğini söyledi. Libya Ulusal Ordusu, geminin durdurulduğu ve üç mürettebatın sorgulandığı anların videosu ile üç Türk vatandaşının pasaportlarının fotoğraflarını da yayımladı.

Geminin ne taşıdığına dair bir açıklama yapılmadı.

General Halife Hafter.

Türkiye, Libya'nun batısındaki hükümetle askeri ve deniz sınırları konusunda bir anlaşma imzalamış, anlaşma dün Meclis'ten geçmişti. Trablus hükümeti de anlaşmanın aktive edilmesi kararı almıştı. Türkiye'nin Trablus hükümetine askeri desteğinin önünü açan anlaşma Hafter'in yanı sıra Kıbrıs ile Avrupa Birliği'nin tepkisini çekmişti.

Geçtiğimiz ay hazırlanan bir BM raporundaysa, Türkiye'ye Libya'ya silah ambargosunu delme suçlaması yöneltilmişti. (DIŞ HABERLER)