Obama: Kadınlar mükemmel değil ama tartışmasız daha iyi

Eski ABD Başkanı Barack Obama, dünyadaki pek çok problemin nedeninin, çoğunlukla erkek olan yaşlı kişilerin iktidardan vazgeçmemesi olduğunu söyledi. Obama, 'Dünyayı iki yıl boyunca kadınlar yönetse her konuda gelişme görürüz' dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Singapur'da kurucusu olduğu vakfın özel bir etkinliğinde konuşan eski ABD Başkanı Barack Obama, dünyadaki pek çok problemin, çoğunlukla erkek olan yaşlı kişilerin iktidardan vazgeçmemesi olduğunu söyledi. Obama, 'Kadınlar, bilmenizi isterim ki mükemmel değilsiniz ama söyleyebilirim ki bize (erkeklere) göre tartışmasız çok daha iyisiniz' dedi.

Eski ABD Başkanı Barack Obama, görevdeyken kadınlar tarafından yönetilen bir dünyanın neye benzeyeceğini hayal ettiğini söyleyerek şöyle devam etti: "Şundan eminim ki, iki yıl boyunca dünyadaki her ülke kadınlar tarafından yönetilse, yaşam standartları ve gelir gibi yaşamsal tüm konularda önemli gelişmeler görürürüz."

Barack Obama, 2009-2017 yılları arasında Amerika Birleşik Devletleri başkanlığı yapmıştı. Beyaz Saray'dan ayrıldıklarından beri eşi Michelle Obama ile genç liderlere mentörlük eden Obama Foundation'ı kurdular. Çift, geçtiğimiz hafta da aynı kuruluşun etkinlikleri için Kuala Lumpur'da idi. (Kaynak:BBC)