Çin'den Mesut Özil 'cezası': Kritik maç yayınlanmayacak!

Futbolcu Mesut Özil'in Şincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki insan hakları ihlallerine yönelik eleştirisi, Çin devletinin tepkisini çekti. Çin devlet televizyonu CCTV, Özil'in takımı Arsenal'in bu akşam Manchester City ile oynayacağı kritik maçı yayından kaldırdı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Çin devlet televizyonu CCTV, Müslüman Uygur halkının maruz bırakıldığı insan hakları ihlallerini eleştiren futbolcu Mesut Özil'e tepki olarak Arsenal ile Çinli futbolseverleri 'cezalandırdı'. Özil'in takımı Arsenal ile Manchester City arasında bu akşam oynanacak kritik maç yayından kaldırıldı.

Çin Komünist Partisi'nin İngilizce yayın organı Global Times'ın haberine göre maç, 'Özil'in yanlış torumunun Çinli taraftarları ve futbol yöneticilerini rahatsız etmesi' nedeniyle yayınlanmayacak.

CCTV, Premier Lig'in bu hafta en merak edilen maçı yerine, Tottenham ile Wolves arasındaki karşılaşmayı yayınlayacak.

Çin Futbol Federasyonu da ayrı bir açıklama yaparak, Özil'in 'sözlerinin yanlış olduğunu ve futbol yetkililerini hayal kırıklığına uğrattığını' savundu.

Mesut Özil iki gün önce Instagram'dan yaptığı paylaşımda, Çin'in binlerce Uygur'u tuttuğu gözaltı merkezlerini ve asimilasyon politikalarının yanı sıra bu duruma tepki göstermeyen Müslüman ülkeleri eleştirmişti. Arsenal ise Özil'in şahsi görüşlerini paylaştığı ve kurumun 'apolitik' olduğu yönünde bir açıklama yapmıştı.

Pekin yönetimi, söz konusu kamplardaki işkencenin ve asimilasyon girişimlerinin belgelenmesine rağmen iddiaları reddediyor. (DIŞ HABERLER)

Arsenal: Mesut Özil'in paylaşımı kişisel görüşüArsenal: Mesut Özil'in paylaşımı kişisel görüşü

Beştepe’nin derin Uygur sessizliğiBeştepe’nin derin Uygur sessizliği

ABD'de Uygur Türkleri için Çin'e yaptırım tasarısı kabul edildiABD'de Uygur Türkleri için Çin'e yaptırım tasarısı kabul edildi

Çin'in Uygur Türkleri için 'beyin yıkama' talimatları sızdırıldıÇin'in Uygur Türkleri için 'beyin yıkama' talimatları sızdırıldı

Çin'in Doğu Türkistan raporu: Uygurlar Türk değilÇin'in Doğu Türkistan raporu: Uygurlar Türk değil

Çin'in Uygur belgeleri sızdırıldı: 'Merhamet göstermeyin'Çin'in Uygur belgeleri sızdırıldı: 'Merhamet göstermeyin'