En büyük siber suçlu görkemli bir düğünle evlendi

FBI tarafından 5 milyon dolarlık ödülle aranan dünyanın en büyük siber suçlusu Maksim Yakubets, Rusya'da 250 bin pound tutan bir düğünle, eski FSB subayının kızıyla evlendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - FBI (Amerikan Federal Soruşturma Bürosu) tarafından geçen hafta başına 5 milyon dolarlık bir ödül konulan 'Evil Corp' isimli hacker grubunun başkanı ve 'dünyanın en büyük siber suçlusu' Maksim Yakubets, Moskova'da 250 bin pound'luk (yaklaşık 2 milyon lira) görkemli bir düğünle evlendi. Gelinin eski FSB (Rusya Federal Güvenlik Servisi) özel kuvvetler subayı Eduard Bendersky'nin kızı iş kadını Alyona Benderskaya olduğu bildiriliyor.

Yakubets, İngiltere ve ABD'de yüz milyonlarca pound değerinde soygunlar için bilgisayar virüsleri kullanmakla suçlanıyor. Batılı yetkililer, Yakubets'in 2017'den beri Rusya Federal Güvenlik Servisi (FBS) ile aktif olarak çalıştığını iddia ediyor. Moskova’nın kuzeyindeki bir golf kulübünde gerçekleşen düğünden video ve resimler paylaşılsa da görüntüler Yakubets'i yalnızca arkadan gösteriyor, yüzü görünmüyor. (DIŞ HABERLER)

Maksim Yakubets FBI tarafından aranıyor.
Kaynak: Reuters