İngiltere'de İşçi Partisi lideri Jeremy Corbyn istifa edeceğini açıkladı

İngiltere'deki seçimleri Boris Johnson liderliğindeki Muhafazakar Parti açık farkla kazandı. Ağır bir yenilgi alan İşçi Partisi lideri Jeremy Corbyn istifa edeceğini açıkladı. Corbyn "Brexit toplumu fazlasıyla kutuplaştırdı. Bu kutuplaşma da sonuca tesir etti" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İşçi Partisi lideri Jeremy Corbyn, bir sonraki genel seçimde partisinin başında olmayacağını açıkladı. Brexit'in seçim tartışmalarını çok fazla kutuplaştırdığını, normal siyasi tartışmaların çoğunu geçersiz kıldığını savunan Corbyn, istifası için belli bir tarih vermedi.

Londra'daki seçim bölgesi Islington North'dan yine milletvekili seçilen Corbyn, sonucun duyurulmasından sonra yaptığı konuşmada, "İşçi Partisi için çok hayal kırıklığı yaşadığımız bir gece" dedi. 'Umudun ve birliğin manifestosuyla' seçmenin karşısına çıktıklarını belirten Corbyn, "Brexit toplumu fazlasıyla kutuplaştırdı. Bu kutuplaşma da sonuca tesir etti" diye konuştu. Corbyn, 1983 yılından bu yana 10'uncu kez Islington North'dan milletvekili seçildi. İngiltere İşçi Partisi lideri Jeremy Corbyn, yaptığı açıklamada seçmenlerine ve 'medyanın bakısı altında kalan' ailesi, arkadaşları ve eşine teşekkür etti.

AVAM KAMARASI'NDA ÇOĞUNLUK MUHAFAZAKAR PARTİ'DE

İngiltere'de resmi sonuçlara göre seçimi Başbakan Boris Johnson'ın liderliğindeki Muhafazakar Parti kazandı. Partilerin 650 üyeli Avam Kamarası'nda şu ana kadar elde ettikleri sandalye sayıları Muhafazakar Parti 337, İşçi Partisi 196, İskoç Ulusal Partisi 46, Liberal Demokrat Parti 8, Kuzey İrlanda Demokratik Birlik Partisi 8, diğer partiler 14 olarak belirlendi.

Diğer 38 seçim bölgesinde de sonuçların kısa süre içinde kesinleşmesi bekleniyor. Son sandık çıkış anketinde Muhafazakar Parti'nin 365 milletvekili çıkaracağı tahmin edilmişti.

TRUMP'TAN JOHNSON'A TEBRİK MESAJI

ABD Başkanı Donald Trump, Twitter hesabından, "Büyük zaferinden dolayı Boris Johnson'ı tebrik ediyorum" paylaşımında bulundu. Brexit'ten sonra İngiltere ve ABD'nin yeni bir ticaret anlaşmasını yapmakta özgür olacağını belirten Trump, "Bu anlaşmanın AB (Avrupa Birliği) ile yapılabilecek herhangi bir anlaşmadan çok daha büyük ve daha kazançlı olma potansiyeli var" ifadelerini kullandı. (BBC Türkçe/Sputnik)