Trump Jr. Moğolistan'da 'ulusal koyun'u vurdu, izni baba Trump aldı...

ABD Başkanı Trump’ın oğlu Donald Trump Jr'ın, Moğalistan’da nesli tükenmekte olan ve ulusal zenginlik sayılan 'argali' isimli koyunu vurduğu ortaya çıktı. İddiaya göre, ABD Başkanı Donald Trump, bu olaydan bir ay sonra Beyaz Saray'da ağırladığı Moğolistan Cumhurbaşkanı'ndan geçmişe dönük 'av izni' aldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Başkanı Trump’ın oğlu Donald Trump Jr, Moğalistan’da çıktığı avda nesli tükenmekte olan koyunu vurdu. Bunun için 'özel iznin' şart olmasına rağmen oğul Trump bunu ancak ülkeden ayrıldıktan bir ay sonra ‘geçmişe dönük olarak’ aldı. İddiaya göre o süreçte Moğolistan Cumhurbaşkanı ile bir araya gelen baba Trump, oğlu için ‘bir güzellik’ rica etti.

ABD'li araştırmacı medya kuruluşu ProPublica tarafından yayımlanan habere göre Donald Trump Jr, bu yazın başlarında Moğolistan’da bir av gezisine çıkarak, bu coğrafyaya özgü nadir bir tür olan ve soyu tehlike altında bulunan, Argali adlı koyunlardan birini avladı.

Büyük boynuzlara sahip olan Argali, Moğolistan’da ‘ulusal zenginlik’ olarak kabul ediliyor. Bunlardan birini öldürmek için ‘özel bir izin’ gerekiyor. Uzmanlara göre bu izin de genellikle para, bağlantılar ve siyaset yoluyla sağlanıyor.

ProPublica’nın iddiasına göre, Donald Trump Jr, hayvanı öldürüp ülkeden ayrıldıktan bir ay sonra bu izni aldı. Bu süreçte baba Donald Trump ile Moğolistan Cumhurbaşkanı Haltmaagiyn Battulga, 31 Temmuz'da Beyaz Saray’da bir araya geldi. Av konusunun bu görüşmede gündeme geldiği ve ‘ABD başkanının oğlu için özel bir durum yaratılma ihtimali’ konuşuldu.

Trump ile Battulga'nın Beyaz Saray'daki görüşmesinde, Donald Trump Jr'ın 'izinsiz av macerası'nın konuşulduğu öne sürülüyor.

ProPublica, “Rehberlerin söylediğine göre Donald Trump Jr, gece lazer takılmış bir tüfekle argaliyi vurdu” bilgisini verdi. Rehberlerden biri olan Khuandyg Akhbas ise ProPublica’ya yaptığı açıklamada, “Yerel av rehberlerinin, hayvanı öldürüldüğü yerde uzuvlarına ayırmasını da engelledi, bunun yerine alüminyum bir levhayla hayvanı taşıttı, boynuzlarına ve kürküne zarar gelmesin diye” dedi.

Donald Trump Jr’ın ayrıca yine benzer şekilde bir izin gerektiren bir alageyiği de avladığı belirtildi.

Argali, Asya'da Kazakistan, Tacikistan, Doğu Türkistan, Tibet, Altay Dağları'nda ve Batı Moğolistan'da yaşayan yabani bir koyun türü olarak biliniyor. Bu tür, yaşayan koyunların en irisi sayılıyor. (Sputnik)