Putin'in temsilcisi: Beyaz Miğferler'in İstanbul'da ölen kurucusunun Lahey’de ifade verememesi üzücü

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Suriye Özel Temsilcisi Aleksandr Lavrentyev, Beyaz Miğferler'in kurucusu James Gustaf Edward Le Mesurier’in İstanbul'da ölmesi hakkında konuştu. Lavrantyev, 'Mesurier’in Lahey’deki Uluslararası Mahkemede ifade vermesini engellemesinin üzücü olduğunu' söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kazakistan’ın başkenti Nur Sultan’da yapılan Suriye konulu 14. Garantörler Toplantısı’nın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Aleksandr Lavrentyev, Beyaz Miğferler'in kurucusu James Gustaf Edward Le Mesurier’in ölümünün Lahey’deki Uluslararası Mahkemede örgütün faaliyetleri ile ilgili ifade vermesini engellemesinin üzücü olduğunu söyledi.

'İFADESİ DÜNYANIN GÖZÜNÜ AÇACAKTI'

Lavrentyev, “Kısa süre önce Le Mesurier adında bir İngiliz vatandaşının, Türk istihbaratının elindeki verilere göre intihar ettiği konusunda bir bilgi geçti. Tabii, Lahey’deki Uluslararası Mahkeme karşısına çıkarılamaması üzüntü verici. Bana göre ifadesi çok faydalı olacaktı, kendisinin ve başında bulunduğu örgütünün Suriye’de yaptıkları şeyler konusunda dünya toplumunun gözünü açacaktı. Zannederim ki içinde birçok şey birikti ve işlediği suçlardan dolayı çektiği vicdan azabına dayanamadı” dedi.

'YAPTIKLARI ÇOK TEHLİKELİYDİ'

Rus bürokrat, “Durumu önde geden dünya güçleri arasında çatışmaya sürükleyen bu sahte insani örgütün temsilcisinin yaptıklarının doğal olarak insanlığın menfaatine olmadığını ve çok tehlikeli olduğunu bir kez daha vurgulayacağım” diye konuştu.

Beyaz Miğferler'in kurucusu ve eski İngiliz istihbarat subayı James Gustaf Edward Le Mesurier, geçen kasım ayında Beyoğlu'nda ofisinin bulunduğu binanın önünde ölü bulunmuştu. Le Mesurier’in eşi ile birlikte 4 yıl önce Türkiye’ye yerleştiği bildirilmişti. (Sputnik)